Voleibol ; Balears aconsegueix la plata en el Campionat d’Espanya 3×3 U13M

24 junio 2024 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

A més, l’expedició balear ha aconseguit una cinquena, una novena i una divuitena posició

Les Illes Balears tornen de Cartagena amb la satisfacció d’haver realitzat un gran Campionat d’Espanya 3×3 amb la destacada medalla de plata del conjunt U13 masculí després de vèncer a seleccions com la Comunitat de Madrid i Andalusia. A més, l’expedició balear ha aconseguit una cinquena posició amb el conjunt U15 masculí, la novena posició de la U13 femenina i la divuitena plaça de la selecció U15 femenina.

 

La selecció balear U13 masculina formada per Éric Llabrés (CCE Sant Lluis), Hugo Caballero (CB Ciutadella Ponent), Joaquín Júnior Alonso (Bàsquet Manacor) i Lluc Servera (CB Colonya Pollença) ha signat un concurs extraordinari amb un total de sis victòries i l’única derrota patida contra Catalunya a la final del torneig (9-21) quedant-se a les portes d’assaborir la medalla d’or. Els jugadors de Berto García i Estitxu Ibarreche completaren una primera fase immaculada amb els triomfs contra País Basc (17-8), Castella i Lleó (16-13), Regió de Múrcia 2 (21-8) i Andalusia (20-5). En els quarts de final superaren a Aragó per 16-12 i a les semifinals a la poderosa Comunitat de Madrid per 18-14 per fer història i aconseguir la primera medalla balear en el palmarès dels Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques 3×3.

 

Les demés seleccions balears també varen fer un gran paper. La U15 masculina també va aconseguir classificar pels quarts de final després d’una primera fase en què va aconseguir tres victòries (contra Galícia, Regió de Múrcia 2 i Extremadura) i l’única derrota patida contra la Comunitat Valenciana per passar com a segona de grup. Als quarts de final no pogueren contra una gran Comunitat de Madrid (14-21) i hagueren de lluitar per una cinquena plaça, que es va aconseguir gràcies als triomfs contra Aragó (16-15) i Andalusia (14-12). La selecció U13 femenina va somniar amb el pas als quarts de final després d’arrencar amb dues victòries, però no va poder contra les potents Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana. A la jornada de diumenge varen completar un ple de victòries contra Regió de Múrcia 1 (16-6) i Astúries (12-7) per acabar en una meritòria novena plaça. Per la seva banda, la selecció U15 femenina va acabar la fase de grups amb una victòria i tres

derrotes que l’impedien jugar per posicions altes. El triomf contra Ceuta (12-2) i la derrota contra Regió de Múrcia 2 (12-14) la deixen en la divuitena posició.

 

Balears tanca una nova participació en un Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques demostrant que pot competir amb les comunitats més potents i, en alguns casos, inclús aconseguir vèncer a comunitats amb molts més habitants i llicències. És una prova més de la gran feina que realitzen els clubs de les nostres illes. A més, aquesta segona edició del Nacional de 3×3 ha servit per encetar el palmarès de medalles amb la plata que s’ha penjat el combinat U13 masculí. També cal destacar el gran paper que han realitzat els àrbitres balears Gerard Díaz i Miquel Balaguer, que també han participat d’aquest

Comentarios cerrados