Sports De Ca Nostra

Todo el Sports De Ca Nostra a golpe de ratn.

PRESENTACIÓ DE LA NOVEL·LA DE FRANCESC RIBERA TITOT EL SILENCI QUE HEU DE TÉMER

4 marzo 2024 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo
Aquest 1r de març, amb una bona assistència de públic, l’Àrea Cultural de la PB Els Tamarells en col·laboració amb la delegació de l’Obra Cultural Balear de Felanitx, va acollir la presentació de la novel·la El silenci que heu de témer de Francesc Ribera Titot (Berga, 1967).
El llibre, per voluntat de l’autor, ha iniciat un llarg itinerari arreu de les terres catalanes fins al punt que, el mes d’abril a Perpinyà, esdevindrà la presentació que farà 100!

Unes treballades paraules prèvies de la mestra i cantant Glòria Julià glossarenel polifacètic autor: cantant de Brams, de Mesclat i de diversos grupsmusicals, a més d’escriptor (entre d’altres, de la novel·la L’assassinat deGuillem de Bergadà) i regidor de l’Ajuntament de Berga. A continuació, lapresentadora aplicà el bisturí per analitzar amb esma i destresa lapersonalitat de l’empoderada protagonista del relat: Joana de Santacília, unamonja tancada del convent de Santa Magdalena. Ella és qui agafa el lector dela mà per compartir un episodi tan rellevant com poc conegut de la nostra

història.

 L’autor va començar per explicar l’origen de la novel·la, a partir d’un fet casual: trobar-se, passejant per Palma, amb un palau que mostrava a la façana l’escut de Berga, el seupoble nadiu. Aviat sabria de la dita popular què en som jo, de la mort d’enBerga? i, a poc a poc, aniria llegint amb fruïció la dispersa bibliografia sobrela lluita dels Canamunt i Canavall. Com a fil conductor, va crear la figura,autèntica però sense dades certes, de la germana del cap d’una de les faccionsenfrontades. Les raons ocultes, els fils dels mecanismes de poder, la llarganòmina d’assassinats i d’assassins, el rerefons amb l’eco llunyà de laGermania… generen un interès creixent que convida els lectors a aprendre dela nostra història. Llarga va ser la intervenció de Francesc Ribera (gairebé unahora), però els ulls del públic no minvaren l’atenció ni un moment, amb ganesde saber més coses. La intensitat i durada dels aplaudiments, precediren la

signatura de llibres.

Les activitats de l’Area de Cultura de la PBET continuaran els propers dies 15(Els Salers, conferència d’en Tià Guingaia) i dia 16 (presentació de Somiarialibèl·lules de Paco Esteve.

Comentarios cerrados