L’Ajuntament de Palma acull la constitució de la Mediterranean Marathon League

13 octubre 2023 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo
 
Unió dels maratons de Palma Xipre, Palerm i Salònica
 L’Ajuntament de Palma, ha acollit aquest divendres l’acte de signatura de constitució de la Mediterranean Marathon League, que neix de la unió dels maratons de Palma Xipre, Palerm i Salònica.
La segona tinenta de batle, Lourdes Roca, ha presidit la presentació d’aquest històric acord i ha donat la benvinguda els representants de les quatre ciutats. Durant la seva intervenció ha destacat que “Palma aspira a ser una capital europea de referència en els camps del turisme, la cultura i l’esport que té molts d’elements al seu favor per aconseguir aquestes metes”.
D’altre banda, el director general d’Esports, David Salom, ha agraït la iniciativa als directors d’organització “per potenciar i fomentar aquests enllaços entre ciutats mediterrànies que ens uneixen i apropen de manera transversal”, ha assenyalat.
La iniciativa part del compromís del Palma Marathon Mallorca (Espanya), el Logicom Cyprus Marathon de Pahos (Xipre), l’Alexander The Great International Marathon Thessaloniki (Salònica, Grècia) i la Maratona di Palerm (Itàlia) que comparteixen riba a la Mar Mediterrània per crear una lliga conjunta i oferir reptes nous als corredors europeus.
Els quatre directors han rubricat avui a l’Ajuntament de Palma l’acord fundacional, la vigília del Palma Marathon Mallorca que se celebra aquest diumenge, encara que la lliga no arrencarà fins al 2024.
Aquestes quatre proves tenen en comú el seu caràcter internacional, que són grans destinacions turístiques i esportives que comparteixen localització a la vora del Mediterrani, i tots són membres de l’AIMS (Associació internacional de Maratons), cosa que garanteix els seus estàndards de qualitat organitzativa. Tot i que les properes setmanes s’anunciaran altres novetats i acords, els guanyadors masculins i femenins de cada prova guanyaran automàticament el dorsal i l’allotjament per competir aquell mateix any o el següent en una altra de

2 / 4
les proves que componen la Lliga, i també hi haurà sortejos per que un dels participants populars que acabi una d’aquestes maratons vaig guanyar també el dorsal i l’estada en una altra de les curses posteriors.
La lliga arrencarà el 3 de març amb la Marató de Xipre, que es disputa a la bella localitat costanera de Pafos, seguint la línia del passeig marítim sobre les turqueses aigües del Mediterrani, sobre 4 distàncies: marató, mitja marató 5 i 10km. La segona prova serà la Marató d’Alexandre el Gran, a Salònica el 21 d’abril, a la segona ciutat més important de Grècia. Cobreix la ruta entre Pella, l’antiga capital de Macedònia i Salònica, amb unes vistes espectaculars i una tradició cultural impressionants.
La tercera cita serà l’octubre del 2024, amb el Palma Marathon de Mallorca, que aquest diumenge que ve congregarà 7.000 corredors entre les seves proves de 9 quilòmetres, mitja marató i la distància reina de 42.195 metres. El 2024 serà el seu vintè aniversari coincidint amb el naixement de la Mediterranean Marathon League. La primera edició de la lliga la tancarà a mitjans de novembre del proper any la Marató de Palerm, la sortida de la qual s’ubica a l’icònic teatre Massimo i travessa el nucli històric fins al Palazzo dei Normanni. Hi haurà dues distàncies: marató i mitja marató.
A l’acte han assistit George Kakourides, Marketing & Partnerships, director Xipre; Salvatore Gebbia, Palermo Race Director (Palermo, Mr Fanis Papas, Member of the Greek Parliament de Tessalònica, David Thompson, director de la Palma Marathon i Miguel Ángel Bennàsar, gerent de l’IME.

Comentarios cerrados