Conectabalear Manacor i Voley Palma, resiliència en la màxima categoria del voleibol espanyol

22 marzo 2023 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Ambdós equips balears de la Superlliga Masculina han demostrat poder superar les adversitats que els hi ha presentat la temporada 2022/23 per lluitar fins al final pels playoff i mantenir la categoria, respectivament.

La temporada no ha estat fàcil ni per Conectabalear Manacor ni per Voley Palma. Els contratemps que han patit els dos equips des de l’inici del curs ha suposat que no poguessin afrontar la temporada amb les garanties que tenien planejades abans d’arrancar-la. Així i tot, tant els de la zona de Llevant com els de Ciutat han tirat d’orgull per superar els problemes que s’han topat durant la campanya i han aconseguit defensar amb molta dignitat el seu escut i el voleibol balear.

 

Pel que fa al Conectabalear Manacor, no va poder començar la temporada amb dos jugadors clau que donaven un salt qualitatiu al planter. Els problemes burocràtics varen penalitzar a un conjunt vermell que va haver de reinventar-se per poder presentar un equip competitiu i, fins i tot, va viure uns primers mesos on viatjava amb tan sols vuit jugadors. Les baixes de Caetano Filter, un dels jugadors diferencials del club durant les darreres temporades, i la del fitxatge Luis Vidal en els primers mesos de competició varen dificultar un inici de temporada que va ser frustrant pels interessos manacorins. Durant el curs, al Conectabalear li ha costat trobar el seu millor nivell, penalitzat, com dèiem, per aquest inici de temporada convuls, però així i tot ha lluitat per entrar als playoff fins aquesta darrera jornada. Els de Lluís Molada han patit un any complicat, però ple d’aprenentatge que els impulsarà la pròxima temporada, la sexta de manera consecutiva a la màxima categoria del voleibol nacional.

Pel que fa al Voley Palma, va perdre el seu patrocinador principal i màxim suport econòmic un mes abans de començar la temporada, fet que va deixar la supervivència del club a l’aire. Després de setmanes de negociacions que no varen tenir èxit, el club va decidir arriscar-se i sortir a competir amb un equip de mínims. L’objectiu del Voley Palma passava per mantenir la categoria perquè així seria més fàcil aconseguir un patrocinador per la pròxima temporada. Va acabar la primera volta amb dues victòries i fora del descens, però va patir la sortida de dos pilars del planter, Xavier Folguera i Manu Furtado. Cop fort per un Voley Palma que va haver de fer dues incorporacions immediates per mantenir un bloc competitiu. L’equip de Ciutat, finalment, ha acabat la temporada amb tres victòries consecutives, amb l’objectiu de la permanència amb la mà i satisfet per haver superat el seu pitjor any de la història. Ara, ja mira a la pròxima temporada amb l’esperança de trobar un equilibri econòmic que li permeti somiar amb cotes més altes.

Comentarios cerrados