Prop de 3.000 dones juguen a voleibol a les Illes Balears

8 marzo 2023 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

 

La federació de voleibol balear té registrades 2.944 llicències femenines entre els 238 equips formats només per dones que competeixen a nivell nacional i autonòmic. A més, a les illes hi ha 535 entrenadores i 49 àrbitres.

 

Any rere any el voleibol balear creix exponencialment i el femení és el gènere que més participa en aquest esport, sobretot en edat formativa. Actualment, la federació de voleibol balear compta amb 2.944 fitxes que pertanyen a jugadores, qui representen més d’un 66 per cent del total de les llicències. La dona balear és present en 22 categories de voleibol a nivell nacional i autonòmic entre les que hi trobem els 238 equips formats només per dones arreu de les illes. L’Avarca de Menorca és l’equip femení de referència de l’arxipèlag balear competint en la màxima categoria del voleibol, la Liga Iberdrola. L’equip de Ciutadella lluita per fer-se amb el títol de la lliga ocupant la segona posició i convertint-se en la punta de llança del voleibol balear femení. Equips com el JS Hotels Cide Palma i el CVS U Energia Sóller competeixen en la Superlliga 2 i ambdós equips tenen l’objectiu d’acompanyar, algun dia, a les seves companyes de Menorca a la primera divisió. També en aquesta lluita hi trobem el Garden Hotels Mallorca Volley i el CV Manacor, tot i que aquests dos equips competeixen a Primera Nacional Femenina, un escaló menys que els dos conjunts anomenats anteriorment.

 

La federació balear de voleibol però, contempla 233 equips femenins més que comprenen desde la categoria aleví fins la Segona Nacional Autonòmica, on hi trobem una lliga amb dotze equips. A més de les jugadores, a l’arxipèlag la figura femenina trascendeix de la pista a la formació i és que fins a 535 entrenadores dirigeixen algun equip a les illes. Les tècniques s’encarreguen

d’ensenyar sobre voleibol, però també sobre els valors de l’esport i la importància de ser persona abans que competidora. En quant a àrbitres, la federació compta amb 49 col·legiades que s’encarreguen de jutjar setmana a setmana en els diferents partits que es juguen als pavellons de les illes. En destaca la figura de Gloria Souto, qui precisament ha estat designada segona àrbitra de la final de la CEV Challenge Cup femenina que es disputarà el pròxim dia 15 de març.

 

El paper de la dona en el voleibol balear és imprescindible i és conductora de l’esport arreu de les illes, tal i com ens indiquen les xifres. La federació, a més, és presidida per Maria Dolors Besné i en l’equip de la junta, dels set membres que la componen, quatre són dones. És per això que el dia de la dona a les Balears també és el dia del voleibol.

Comentarios cerrados