El parc de la Riera acollirà diumenge la sisena edició de la Cursa Palmadona

27 febrero 2023 | Por lorenzo | Categoria: Horarios y resultados, Polideportivo

 

Per segon any consecutiu l’IME també organitza la Cursa Infantil Palmadona per a infants fins a dotze anys

A hores d’ara, més de 3000 persones estan inscrites a aquesta carrera urbana, gratuïta i oberta a tothom

Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats gratuïtes enfocades a la dona

Palma, 27 de febrer de 2023, El regidor d’Esports, Francisco Ducrós, la waterpolista Blanca Gil i la jugadora del Azul Marino Mallorca, Gaby Ocete, han presentat avui matí a Cort la sisena edició de la Cursa Popular Palmadona.

L’Institut Municipal de l’Esport organitza aquesta prova en homenatge a la dona i a la seva important presència a l’esport des de 2016. Enguany, l’epicentre de la cursa serà el parc de la Riera, un espai on va néixer la primera edició de Palmadona.

A hores d’ara, més de 3000 persones estan inscrites a aquesta carrera urbana, gratuïta i oberta a tothom. Les inscripcions estaran obertes al web d’sportmaniacsbaleares.com fins al 4 de març.

A les 11.30 h es farà un escalfament general de la mà de Maria Rossich i a les 12 h es donarà el sus a la prova, amb un recorregut accessible de 2,3 km. El circuit és per asfalt i terra, amb sortida i arribada al parc de la Riera i degudament senyalitzat: parc de la Riera, carrer de Jesús i carrer de l’Uruguai. Hi ha la possibilitat de córrer-ne una volta (2,3 km) o dues  (4,5 km).

Ducrós ha agraït el suport de les ambaixadores de la prova “pel seu compromís i disponibilitat per ser els rostres visibles de la cursa”. El regidor també ha convidat a la ciutadania a participar “en aquest esdeveniment per a visibilitzar el paper de la dona a l’esport”.

Les padrines de la carrera, Gaby Ocete, una de les millors bases de la lliga femenina de bàsquet, i Blanca Gil, quatre vegades millor jugadora del món de waterpolo,  han animat a tothom a participar per a reivindicar la igualtat de les dones a tots els àmbits de l’esport.

Gaby Ocete ha agraït a l’IME la implicació per a visibilitzar l’esport femení i  l’oportunitat per a jugar un partit a Son Moix amb l’assistència de més de 2.400 persones. I ha destacat que el pròxim 5 de març “creuarem juntes la meta per la igualtat”.

Per la seva banda, Blanca Gil, ha assenyalat que “és tot un honor ser ambaixadora d’aquesta prova que té un gran èxit de participació, és molt important recordar els valors de l’esport”, ha dit la waterpolista.

D’altra banda, s’obsequiarà totes les persones participants amb una camiseta commemorativa i una medalla finisher. Gràcies a la col·laboració de MercaPalma podran gaudir també d’un berenar saludable el dia de l’esdeveniment.  Els dorsals i les camisetes s’entregaran el dissabte 4 de març, d’11 a 19 h, a l’envelat habilitat al parc de la Riera.

Amb l’objectiu de fomentar una vida més sostenible i fer esdeveniments més respectuosos amb el medi ambient,  es disposarà d’una estació d’aigua potable perquè les persones participants en puguin gaudir duent les seves botelles reutilitzables per a reomplir-les.

A l’acte hi han assistit també la directora general d’Esports de l’Ajuntament de Palma, Maria Luisa Garnelo, i el gerent de MercaPalma, Jeroni Barbón. En representació del Consistori hi han assistit el regidor de l’Àrea de Justícia Social, Alberto Jarabo; la regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, i la regidora de Ciudadanos, Joana Maria Capó.

II Cursa Infantil Palmadona

Per segon any consecutiu, l’IME inclou la Cursa Infantil Palmadona, com a preàmbul de la Carrera Popular. És una prova gratuïta i no competitiva per a nines i nins fins a dotze anys, que es durà a terme a partir de les 10 h al parc de la Riera amb recorreguts per edats.

Els participants fins als cinc anys correran acompanyats pels seus pares i cobriran diferents distàncies en un circuit preparat segons les seves categories: els de 0 a 3 anys recorreran una distància de 200 metres i els participants de 4 i 5 anys correran 400 metres. Els de 6 i 7 anys cobriran la distància de 600 metres i a partir de 8 anys participaran a la prova de 800 metres.

Fira d’expositors i activitats obertes durant el cap de setmana

Un any més, es complementa l’esdeveniment amb la V Fira d’Expositors PALMADONA, una mostra dedicada a la dona, la salut i l’esport que es durà a terme el dissabte 4 de març en jornada completa i el dia 5 al matí. Envelats de diferents entitats i empreses vinculades a l’esport, la salut i el benestar oferiran els seus serveis enfocats a la dona.

Dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, hi haurà activitats dirigides per a tothom i activitats lúdiques per als més petits, totes gratuïtes.

El dia 4, a les 11h, començarà el programa d’activitats amb una sessió de fitnes to, a càrrec de l’IME; a les 12 h Entrenament Funcional Hiit, de F45 Training; a les 13 h ioga per Samy Cavalganti;  a les 17 h Circuit Cros, d’Eagle Box; a les 18 h defensa personal, a càrrec de la Policia Nacional; i a les 19 h zumba, de la mà de Megasport.

En relació amb les activitats infantils, hi haurà Barridiades, es realitzarà un mural col·lectiu “rompre estereotips a l’esport” i a les 12.30 h un cantacontes “La veritable història de la lletera”, per la Fada Despistada.

 

Comentarios cerrados