El front marítim acollirà diumenge la V Marxa per la Igualtat – Nordic Walking Ciutat de Palma

22 noviembre 2022 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Francisco Ducrós: “Aquesta marxa reivindica l’important paper de la dona al món de l’esport i forma part d’un símbol de la nostra ciutat”

La prova ja compta amb més de 500 persones inscrites i s’espera que d’aquí a diumenge se superi el miler de participants

És un esdeveniment gratuït, no competitiu amb tres distàncies de 3,5, 7 i 11 km

Palma, 22 de noviembre de 2022.- El vestíbul de Cort ha acollit avui la presentació de la cinquena edició de la Marxa per la Igualtat Nordic Walking Ciutat de Palma, a la qual han participat representats de les entitats de marxa nórdica.

La prova, organitzada l’Institut Municipal de l’Esport dins el seu programa PalmaDona, es durà a terme aquest diumenge a les 11 h amb sortida des de la plaça de Cort fins al Balneari 13 de la Platja de Palma.

Les inscripcions són totalment gratuïtes i es poden realitzar a través de la pàgina d’sportmaniacs, o bé presencialment el mateix dia de 9 a 10.30 h. S’hi poden inscriure totes les persones que vulguin, que hi poden participar amb bastons o sense.

El regidor d’Esports, Francisco Ducrós, ha agraït a totes les entitats i empreses la col·laboració i ha convidat a la ciutadania a participar a aquesta marxa “que forma part d’un símbol de la nostra ciutat i que reprenem amb molta il·lusió desprès del parèntesi de la pandèmia”. El regidor ha posat l’accent en “l’important paper de la dona en el món de l’esport i la necessitat d’avançar cap a la igualtat reial”.

El recorregut s’adapta a tots els nivells i condicions físiques, perquè compta amb tres nivells de distància: un recorregut de 3,5 quilòmetres fins a la platja del Molinar, un recorregut de 7 quilòmetres fins a Sant Joan de Déu – Es Carnatge i un recorregut d’onze quilòmetres fins al Balneari 13 de la Platja de Palma.

En aquest sentit, Xisco Fanals, president de la Federació de Muntanyisme i Escalada i membre del Comitè de Marxa Nòrdica, ha agraït a l’Ajuntament la iniciativa per a promocionar aquesta modalitat i ha explicat que “és una

activitat molt apropiada per a totes les edats, amb dues vessants la de salut i la de competició amb molta participació femenina”.

Per la seva banda, el regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Alberto Jarabo, ha destacat que aquest esdeveniment “fa sentir a la dona protagonista i es crea un espai de presa de consciència que ja s’està produint”.

La prova ja compta amb 500 persones inscrites i s’espera superar el miler de participants abans de diumenge.

A totes les persones participants, se’ls entregarà un dorsal adhesiu i, enguany, a més, hi haurà un gymsack d’obsequi per a les 2.000 primeres inscripcions. També s’oferirà un berenar saludable gràcies a la col·laboració de MercaPalma. L’EMT posarà a disposició dels qui presentin el dorsal el transport gratuït de les línies i al final del recorregut es realitzarà una sessió d’estiraments i ioga a càrrec de Samantha Cavalganti.

A la presentació també hi han assistit, la directora general d’Esports, María Luisa Garnelo; la vicepresidenta de Nordic Walking Palma, Isabel Giménez; la gerent adjunta de MercaPalma, Maribel Fullana; el gerent de l’IME, Rafael Navarro; la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyols; el regidor del PP, Julio Martínez, i el regidor de Ciutadans, Alejandro Escriche.

Comentarios cerrados