Presentació I Trofeu Ciutat de Palma de Rugbi Femení

13 junio 2022 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

 

El rugbi femení estrena el seu Trofeu Ciutat de Palma a Germans Escalas

El Shamrock RC i el CR Spartans de Granollers es disputaran dissabte el trofeu.

Jose Hila: “Com a ciutat apostam per la igualtat; pensam que l’esport és una de les millors mostres per a aconseguir aquesta igualtat, perquè sempre és un referent.”

Palma, 13 de juny 2022. Avui matí ha tingut lloc, al vestíbul de l’Ajuntament de Palma, la presentació del primer Trofeu Ciutat de Palma de Rugbi Femení, que disputaran el Shamrock RC i el CR Spartans de Granollers, dissabte a les 18.30 h, al nou camp de rugbi de Germans Escalas.

A l’acte, hi han intervingut el batle de Palma, Jose Hila; el regidor d’Esports, Francisco Ducrós; el vicepresident de la Federació Balear de Rugbi, Raúl Montes Domínguez, i el coordinador esportiu del Shamrock Rugby Club, Aitor Gorrotxategi.

També hi han assistit la regidora de Turisme, Elena Navarro; la directora general d’Esports, María Luisa Garnelo, i representants dels grups municipals, Mercedes Celeste, del Partit Popular; Alejandro Escriche, de Ciutadans, i Sergio Rodríguez, de Vox, així com altres autoritats del consistori.

Amb l’objectiu de promoure aquest esport des d’un punt de vista coeducatiu, i de fomentar la igualtat d’oportunitats a Palma i a les Illes Balears, el Shamrock Rugby Club organitza aquest primer Trofeu Ciutat de Palma, en col·laboració amb l’Institut Municipal de l’Esport i la Federació Balear de Rugbi.

En aquest sentit, Hila ha aplaudit la iniciativa per a impulsar, visibilitzar i potenciar l’esport femení, i ha assenyalat que “com a ciutat apostam per la igualtat; pensam que l’esport és una de les millors mostres per a aconseguir aquesta igualtat, perquè sempre és un referent”. Per altra banda, ha destacat que des de l’Ajuntament “estam molt orgullosos de comptar amb el millor camp de rugbi de les Balears”.

Gorrotxategi ha agraït el suport de l’Ajuntament i ha expressat que “som un club jove, però que sempre ha apostat pel rugbi femení i pel rugbi inclusiu, obert a tothom”.

Per la seva banda, Ducrós ha destacat l’atractiu de la competició: “Aquesta primera edició del Ciutat de Palma és un al·licient per a totes les jugadores”. I ha posat l’accent en l’increment de llicències femenines a les Illes Balears: “És un esport en auge, que ha incrementat més d’un 25% la participació femenina de les Balears en els darrers anys”.

Aquest Trofeu se suma a la llista de trofeus Ciutat de Palma d’altres disciplines esportives; una primera edició de rugbi quinze que es disputa una setmana després del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques 7s Sènior Femení.

Comentarios cerrados