Palma ha participat avui a la Junta Directiva de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB) que s’ha celebrat a Donostia

2 junio 2022 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Palma ha participat avui a la Junta Directiva de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB) que s’ha celebrat a Donostia

L’àrea de Mobilitat Sostenible destaca el profitós debat que s’ha mantingut per consensuar un document per actualitzar el Reglament General de Circulació de la Bicicleta que es traslladarà a la DGT

Dalmau: “Hem plantejat la introducció al Reglament de mesures per renovar senyalitzacions, fer més segura la convivència entre ciclistes i altres mitjans a l’espai públic o elaborar una reglamentació pel transport d’infants a traves de remolcs enganxats a les bicicletes ”

Aquesta xarxa està integrada per 150 ciutats de tot l’estat que tenen el compromís de fomentar la mobilitat en bicicleta

Palma, 2 de juny de 2022.-El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau i la directora general de l’àrea, Irene Nombela, han participat avui a la Junta Directiva de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB) que ha tingut lloc a Donostia /San Sebastián.

Aquesta associació, que ja compta amb més de 150 associats repartits arreu d’Espanya, principalment ajuntaments, neix del compromís de ciutats i territoris per fomentar la mobilitat en bicicleta.

Dalmau ha destacat que, entre d’altres qüestions, la Junta Directiva celebrada avui ha permès consensuar un document, que ara es remetrà a la Direcció General de Trànsit (DGT) per reformar l’actual Reglament General de Circulació de la Bicicleta. “Hem mantingut un debat molt profitós per modificar el reglament de circulació de la bicicleta al qual hem plantejat mesures per renovar senyalitzacions, fer més segura la convivència entre ciclistes i altres mitjans a l’espai públic o elaborar una reglamentació pel transport d’infants a traves de remolcs”, ha explicat el tinent de batle.

A més d’aquesta qüestió, durant la Junta Directiva també s’ha parlat de l’imminent posada en marxa de l’Observatori de la Bicicleta 2022 i de l’especial

importància del suport del MITMA a traves de la convocatòria de Fons Next Generation i altres convocatòries per continuar impulsant un canvi d’hàbits.

La jornada d’avui ha comptat amb la participació de Palma i també de membres dels ajuntaments de Bilbao, Valladolid, Sevilla, Saragossa, Sant Boi, El Prat de Llobregat així com una representació dels territoris de l’àrea Metropolitana de Barcelona, les Diputacions de Guipuzkoa, Bizkaia i Barcelona i del Gobierno de La Rioja.

Ajuntament de Palma

Comentarios cerrados