Tot llest per commemorar el noranta aniversari del primer partit de bàsquet a les Illes Balears

5 mayo 2022 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Sóller respirarà bàsquet durant tot el cap de setmana amb diverses activitats festives des del divendres fins al diumenge

Els actes de commemoració del noranta aniversari del primer partit de bàsquet a les Illes Balears ja estan aquí. Coincidint amb les festes locals d’Es Firó a Sóller, el municipi solleric serà també el centre neuràlgic dels actes de celebració d’aquesta fita històrica. Des del divendres i fins al diumenge es realitzaran un seguit d’esdeveniments per homenatjar als que dugueren el bàsquet a les Balears un 8 de maig de 1932.

 

El divendres començaran els actes commemoratius amb la disputa d’un torneig popular de 3×3 al Centre Parroquial La Victòria i que serà seguit per una taula rodona, en aquest mateix espai, sobre ‘Els Valors del Bàsquet’. En aquesta activitat hi participaran l’historiador Toni García, l’exjugadora de bàsquet Chelo Martínez, l’entrenadora de rugbi Marta Lliteras, L’entrenadora i professora Ángela Torres, l’àrbitre David Costa i el director tècnic del Joventut Mariana, Dani Vicente. Tots ells aportaran la seva experiència dins d’aquest acte on el debat i la reflexió seran protagonistes. L’activitat continuarà el dissabte amb la inauguració de l’exposició itinerant sobre la història del bàsquet a les Illes Balears a la Plaça Constitució i la disputa del torneig oficial de 3×3 al Poliesportiu Son Angelats. Durant la inauguració de l’exposició també es retrà homenatge a la figura dels germans Reynés, impulsors del primer partit a les illes. Durant el diumenge i coincidint amb la data exacta d’aquell primer partit, l’activitat se centrarà allà on va començar tot, al Camp de Futbol de Ca’n Maiol. Allà es descobrirà una placa commemorativa i el mural creat per la il·lustradora Bea Jedi. Serà a partir de les 18:45 hores. Una hora més tard, allà mateix, es farà una recreació d’aquell partit disputat el 8 de maig de 1932 amb cistelles de fusta com les d’aquella època.

HORARIS

Divendres 6

De 18 a 20 hores: Torneig 3×3 Popular “Joventut Mariana” (Centre Parroquial La Victòria)

De 20 a 21:30 hores: Taula rodona: “Els valors del bàsquet”

Dissabte 7

De 10 a 18 hores: Torneig 3×3 Federat “90 Aniversari” (Poliesportiu Son Angelats)

10:30 hores: Presentació “90 anys bàsquet”, exposició del 90 aniversari i homenatge als germans Reynés (Plaça Sa Constitució)

Diumenge 8

De 18:45 a 19:00 hores: Descobriment de la placa i mural commemoratius del noranta aniversari (Camp de Futbol de Ca’n Maiol)

De 19:45 a 20:00 hores: Recreació del primer partit de bàsquet a les Balears

Los actos de conmemoración del noventa aniversario del primer partido de baloncesto en las Islas Baleares ya están aquí. Coincidiendo con las fiestas locales de Es Firó en Sóller, el municipio solleric será también en centro neurálgico de los actos de celebración de este hito histórico. Desde el viernes y hasta el domingo se realizarán un conjunto de eventos para homenajear a los que llevaron el baloncesto a Baleares un 8 de mayo de 1932.

 

El viernes comenzarán los actos conmemorativos con la disputa de un torneo popular de 3×3 en el Centre Parroquial La Victòria y que será seguido por una mesa redonda en este mismo espacio sobre ‘Els valors del bàsquet’. En esta actividad participarán el historiador Toni García, la exjugadora de baloncesto Chelo Martínez, la entrenadora de rugby Marta Lliteras, la entrenadora y profesora Ángela Torres, el árbitro David Costa y el director técnico del Joventut Mariana, Dani Vicente. Todos ellos aportarán su experiencia en un acto en el que el debate y la reflexión serán los protagonistas. La actividad continuará el sábado con la inauguración de la exposición itinerante sobre la historia del baloncesto en las Islas Baleares en la Plaça Constitució y con la disputa del torneo oficial de 3×3 en el Poliesportiu Son Angelats. Durante la inauguración de la exposición también se homenajeará a la figura de los hermanos Reynés,

promotores del primer partido en las islas. Durante el domingo, y coincidiendo con la fecha exacta de ese primer partido, la actividad se centrará allí donde empezó todo, en el Camp de Futbol de Ca’n Maiol. Allí se descubrirán la placa i el mural creado por Bea Jedi conmemorativos de este noventa aniversario. Será a partir de las 18:45 horas. Una hora más tarde, allí mismo, se hará una recreación del partido disputado el 8 de mayo de 1932 en Sóller con canasta de madera como las de aquella época.

HORARIOS

Viernes 6

De 18 a 20 horas: Torneo 3×3 Popular “Joventut Mariana” (Centre Parroquial La Victòria)

De 20 a 21:30 horas: Mesa redonda: “Els valors del bàsquet”

Sábado 7

De 10 a 18 horas: Torneo 3×3 Federado “90 Aniversari” (Poliesportiu Son Angelats)

10:30 horas: Presentación “90 anys bàsquet”, exposición del 90 aniversario y homenaje a los hermanos Reynés (Plaça Sa Constitució)

Domingo 8

De 18:45 a 19:00 horas: Descubrimiento de la placa y el mural conmemorativos del noventa aniversario (Camp de Futbol de Ca’n Maiol)

De 19:45 a 20:00 horas: Recreación del primer partito de baloncesto en Balear

FBIB

Comentarios cerrados