Sóller acollirà els actes commemoratius pel noranta aniversari del primer partit de bàsquet a les Illes Balears

19 abril 2022 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

 

Sóller acollirà les activitats commemoratives pel noranta aniversari del primer partit de bàsquet a les Illes Balears i que es complirà el proper 8 de maig. Aquest municipi és el bressol del bàsquet a les Illes Balears i amb motiu d’aquesta data històrica s’han preparat, de forma conjunta per part de la Fundació FEBIB1935, Federació de Bàsquet de les Illes Balears i Ajuntament de Sóller, diferents activitats commemoratives durant el 6, 7 i 8 de maig en el municipi solleric.

 

Aquest dimarts s’ha presentat a l’Ajuntament de Sóller el conjunt d’actes que es realitzaran durant els tres dies de celebracions amb presència del batle del municipi organitzador, Carlos Simarro, el patró de la FEBIB1935, Marcel·lí Got, el president de la FBIB, Juanjo Talens, el president del Joventut Mariana, Fredy Mainzer, el membre de la comissió organitzador, Benet Estaràs i els regidors Miquel Nadal, Carlos Darder, Cati Pomar i Maria del Mar Castañer. En aquest acte s’explicaren les activitats previstes durant aquest període de festivitats que inclouen des d’un homenatge als impulsors del primer partit o la recreació d’aquell dia fins a una exposició itinerant que s’estrenarà a Sóller, dues activitats relacionades amb el bàsquet 3×3, una taula rodona i fins i tot el descobriment d’una placa i un mural de Beatriz Colom commemoratius d’aquella fita en el lloc on es va dur a terme aquell partit, al Camp de Fútbol Ca’n Mayol.

 

El 8 de maig de 1932 el Camp d’En Mayol de Sóller va celebrar el primer partit de bàsquet a l’arxipèlag organitzat pels germans Reynés. Coincidint amb aquesta data, les tres institucions han preparat diferents activitats per commemorar aquell dia. Durant tres dies se celebrarà a Sóller una exposició itinerant sobre la història del bàsquet a les illes, un homenatge als impulsors d’aquell primer partit i una recreació d’aquell esdeveniment, entre altres activitats festives en el marc d’aquesta commemoració. Abans de totes aquestes celebracions es va donar el sus als actes de record i homenatge a aquesta data es va aprofitar la visita d’en Marc Gasol, llegenda del bàsquet espanyol, a Balears per disputar un partit oficial de la Leb Or enfront del Palmer Alma Mediterránea Palma al Palau Municipal de Son Moix per retre un homenatge al doble campió del món, que va rebre un marc amb una composició d’una imatge seva en un partit a Eivissa i la foto dels germans Reynés del dia del primer partit disputat a Balears.

Sóller acogerá las actividades conmemorativas por el noventa aniversario del primer partido de baloncesto en las Islas Baleares y que se cumplirán el próximo 8 de mayo. Este municipio es la cuna del baloncesto en el archipiélago balear y con motivo de esta fecha histórica se han preparador, por parte de la Fundació FEBIB1935, Ayuntamiento de Sóller y Federació de Bàsquet de les Illes Balears de forma conjunta, diferentes actividades conmemorativas durante el 6, 7 y 8 de mayo en el municipio ‘solleric’.

 

Este martes se ha presentado en el Ayuntamiento de Sóller el conjunto de actos que se realizarán durante los tres días de celebraciones con la presencia del alcalde del municipio organizador, Carlos Simarro, el patrón de la FEBIB1935, Marcel·lí Got, el presidente de la FBIB, Juanjo Talens, el presidente del Joventut Mariana (club local), Fredy Mainzer, el miembro de la comisión organizadora, Benet Estaràs, y los concejales Miquel Nadal, Carlos Darder, Cati Pomar y Maria del Mar Castañer. En este acto se explicaron las actividades previstas durante este periodo de festividades que incluyen desde un homenaje a los impulsores del primer partido o la recreación de ese día hasta una exposición itinerante que se estrenará en Sóller, dos actividades relacionadas con el baloncesto 3×3, una mesa redonda y el descubrimiento de una placa y un mural de Beatriz Colom que conmemorarán esa hazaña en el lugar donde empezó todo, el Camp de Fútbol de Ca’n Mayol.

 

El 8 de mayo de 1932 el Camp d’En Mayol de Sóller celebró el primer partido de baloncesto en las Islas Baleares organizado por los hermanos Reynés. Coincidiendo con esta fecha, las tres instituciones han preparado diferentes actividades para festejar ese día. Durante tres días se celebrará en Sóller un

conjunto de actividades en el marco de esta conmemoración. Antes de todo esto, se dio el pistoletazo de salida a los homenajes a los impulsores del baloncesto balear aprovechando la visita de una leyenda del baloncesto español, como es Marc Gasol, a Baleares para disputar un partido oficial de la Leb Oro ante el Palmer Alma Mediterránea Palma en el Palau Municipal d’Esports de Son Moix. El presidente de la FBIB, Juanjo Talens, personificó el homenaje del baloncesto balear al doble campeón del mundo con la entrega de un marco con una composición de una imagen del propio Gasol durante un partido disputado en Ibiza en 2001 y la foto de los hermanos Reynés el día del primer partido disputado en nuestra comunidad.

Comentarios cerrados