Balears obté grans resultats en els Campionats d’Espanya

13 abril 2022 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Destaca la cinquena posició del combinat cadet masculí i el triple ascens a Especial de les altres tres seleccions desplaçades a Huelva

L’expedició balear torna d’Andalusia amb molt bones sensacions després de la seva participació en els Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques disputats a San Fernando (Cadis) i Huelva. El gran paper del combinat cadet masculí, que ha finalitzat el torneig en cinquena posició, juntament amb el doble títol preferent aconseguit en categoria infantil i l’ascens de les cadets han estat el més destacat de la participació balear. La selecció cadet femenina va fer subcampiona de preferent, mentre que a Cadis, el combinat mini masculí va mantenir la categoria Especial. Allà mateix, les minis també competiren a un alt nivell tot i no poder aconseguir cap victòria.

Les diferents seleccions de les Illes Balears han deixat grans sensacions durant els cinc dies de competició en els Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques. A Huelva, el combinat cadet masculí va somniar amb la classificació a les semifinals, però Andalusia i la Comunitat de Madrid s’interposaren en el camí dels illencs. Així i tot, l’equip va tenir opcions i va competir contra aquestes dues seleccions que acabarien sent els dos finalistes del torneig. Aquesta cinquena posició és la millor participació de l’equip autonòmic cadet masculí des de la temporada 2010/11. Les altres tres seleccions balears desplaçades a Huelva competien a categoria preferent aconseguint, totes elles, un ple de victòries a la fase de grup i guanyant les seves respectives semifinals. Els dos combinats infantils aconseguiren imposar-se a la final enfront de País Basc, mentre que la cadet femenina va perdre per només dos punts enfront d’Aragó. Amb aquests resultats, aquestes tres seleccions aconsegueixen l’ascens a categoria Especial. A San Fernando, les seleccions balears mini tingueren la seva primera experiència a nivell nacional en aquesta edició del Campionat d’Espanya. Ambdós conjunts feren un gran torneig tot i que els resultats no foren del tot favorable. El combinat mini masculí va tancar la seva participació amb una victòria sobre Castella i Lleó per aconseguir la permanència en Grup Especial.

 

Més enllà dels resultats, els nins i nines tornen a casa amb una nova experiència dins les seves motxilles i amb el premi d’haver competit contra els millors jugadors i jugadores del país en les seves categories. A més, destacar la participació dels sis àrbitres balears que han participat en aquests campionats

com són Vicenç Mas, Miguel Hurtado, Martí Seguí, Alejandro Domínguez, Airam Govea i Susana Gallego. Aquesta darrera, a més va dirigir el partit pel bronze de categoria infantil masculina entre Galícia i Comunitat Valenciana.

 

 

La expedición balear regresa de Andalucía con muy buenas sensaciones después de su participación en los Campeonatos de España de Selecciones Autonómicas celebrados en San Fernando (Cádiz) y Huelva. El gran papel del combinado cadete masculino, que ha finalizado el torneo en quinta posición, junto al doble título preferente conseguido en categoría infantil y el ascenso de las cadetes han sido lo más destacado de la participación balear. La selección cadete femenina fue subcampeona de preferente, mientras que en Cádiz, el combinado mini masculino logró mantener la categoría Especial.

 

Las diferentes selecciones de las Islas Baleares han dejado grandes sensaciones durante los cinco días de competición en los Campeonatos de España de Selecciones Autonómicas. En Huelva, el combinado cadete masculino soñó con la clasificación para las semifinales, pero Andalucía y la Comunidad de Madrid se interpusieron en el camino de los isleños aunque el equipo balear tuvo opciones de lograr ese pase y compitió de lo lindo ante estas dos selecciones, que a la postre serían las dos finalistas del torneo. Esta quinta plaza es el mejor resultado del equipo autonómico cadete masculino desde la temporada 2010/11. Las otras tres selecciones baleares desplazadas a Huelva compitieron en categoría preferente consiguiendo, todas ellas, un pleno de victorias en la fase de grupo y venciendo sus respectivas semifinales. Los dos combinados infantiles lograron superar a País Vasco en la final mientras que la cadete femenina perdió por solo dos puntos ante Aragón. Con estos resultados, estas tres selecciones consiguen el ascenso a categoría Especial. En San Fernando, las selecciones baleares mini tuvieron su primera experiencia en un Campeonato de España en esta edición del torneo. Ambos equipos hicieron un gran torneo a pesar de que los resultados no fueron del todo favorables. El combinado mini masculino cerró su participación con una victoria sobre Castilla y León para conseguir la permanencia en Grupo Especial.

 

Más allá de los resultados, los niños y niñas vuelven a casa con una nueva experiencia en sus mochilas y con el premio de haber podido competir contra los mejores jugadores y jugadoras del país en sus categorías. Además, destacara la participación de los seis árbitros baleares que han participado en estos campeonatos como son Vicenç Mas, Miguel Hurtado, Martí Seguí, Alejandro Domínguez, Airam Govea y Susana Gallego. Esta última, además, dirigió el partido por el bronce de categoría masculina entre Galicia y Comunidad Valenciana.

 

FBIB

Comentarios cerrados