El bàsquet balear commemorarà el noranta aniversari del primer partit a les illes

7 abril 2022 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

La Fundació FEBIB1935 i la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sóller, commemoraran el noranta aniversari del primer partit de bàsquet a les illes i que es va disputar el 8 de maig de 1932 al Camp de Futbol d’en Maiol, a Sóller. Amb motiu d’aquesta data històrica, s’estan organitzant distintes activitats entre el divendres 6 i diumenge 8 de maig a Sóller.

 

El divendres 6 de maig tota l’activitat es concentrarà al Centre Parroquial Victòria on s’organitzarà un torneig de bàsquet 3×3 popular amb la col·laboració activa del club local, el Joventut Mariana, i que estarà oberta a la participació de tothom. Allà mateix, i en acabar el torneig, es realitzarà una taula rodona sobre ‘Els valors del bàsquet’. A partir del dissabte hi haurà major activitat. Des del matí del dia 7 estarà activa l’exposició itinerant “90 aniversari del bàsquet” i que es presentarà a la Plaça Sa Constitució amb la intenció que aquesta activitat es pugui repetir en diferents punts de les Illes Balears. A més, aquesta activitat servirà d’homenatge als germans Reynés, impulsors d’aquest primer partit de bàsquet disputat fa noranta anys. també es disputarà un torneig oficial de bàsquet 3×3 que servirà de classificatori pels Jocs de les Illes 2022, que se celebraran a Calvià. El dia més simbòlic i emotiu serà el diumenge 8 de maig i que coincidirà en l’aniversari real d’aquest dia històric. Al Camp de futbol de Ca’n Mayol, el lloc exacte on es va disputar aquell primer partit, es descobrirà una placa i un mural commemoratius d’aquesta celebració i es recrearà el primer partit de bàsquet a les Illes Balears amb una reproducció de com eren les cistelles i la pista en aquella època. La Fundació FEBIB1935 i la FBIB aniran ampliant la informació de totes aquestes activitats a mesura que s’apropin les dates de celebració.

 

 

El 8 de maig farà just noranta anys que els germans Reynés, fills d’immigrants sollerics a França, organitzaren el primer partit de bàsquet a les Illes Balears del que es té constància. Aquell partit el disputaren al Camp d’En Maiol de Sóller dos combinats de jugadors locals amb un marcador final de 25-11. Allà i en

aquell moment va començar a les Illes Balears la història del bàsquet i que des d’aquella època ha evolucionat de forma constant fins a aconseguir un esport tan practicat i reconegut com és a dia d’avui.

 

 

 

 

 

La Fundació FEBIB1935 y la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, con la colaboración del Ayuntamiento de Sóller, conmemorarán el noventa aniversario del primer partido de baloncesto en las islas y que se disputó el 8 de mayo de 1932 en el Camo de futbol d’En Maiol de Sóller. En motivo de esta fecha histórica, se están organizando diferentes actividades ente el viernes 6 y el domingo 8 de mayo en Sóller.

 

El viernes 6 de mayo toda la actividad se concentrará en el Centre Parroqual Victòria, donde se organizará un torneo popular de baloncesto 3×3 com la colaboración activa del club local, el Joventut Mariana, u que estará abiero a la participación de todo el mundo. Allí mismo y al término del torneo, se realizará una mesa redonda sobre los valores del baloncesto. A partir del sábado se espera una mayor actividad con la presentación de la exposición itinerante conmemorativa del noventa aniversario y que servirá también de homenaje a los hermanos Reynés, promotores del primer partido del baloncesto en las Islas Baleares. Esta exposición, que el sábado 7 de mayo se presentará en la Plaça Sa Constitució, también se repetirá en otros puntos del archipiélago. Ese mismo día también se disputará un torneo oficial de 3×3 que servirá de clasificatorio para los Juegos de las Islas, que este verano se celebran en Calvià. Pero el día más simbólico y emotivo será el domingo 8 de mayo, que coincide con el aniversario exacto de este hecho histórico y se conmemorará con la representación del primer partido del baloncesto en Baleares en el lugar exacto de su disputa, el Camp de Futbol de Ca’n Mayol. Allí se recreará ese primer partido en el lugar exacto y con las mismas canastas que se jugó hace noventa años. Además, se descubrirá una placa y un mural conmemorativos del

noventa aniversario de ese partido. La Fundació FEBIB1935 y la FBIB irán ampliando la información de todas estas actividades a medida que se acerque la fecha de celebración.

 

El 8 de mayo hará justo noventa años de que los hermanos Reynés, hijos de inmigrantes sollerics en Francia, organizaran el primer partido de baloncesto en las Islas Baleares del que se tenga constancia. Ese partido se disputó en el Camp d’En Maiol de Sóller entre dos combinados de jugadores locales con un marcador final de 25-11, Allí y en ese momento empezó en las Islas Baleares la historia del deporte de la canasta y que desde esa época ha evolucionado de forma constante hasta conseguir ser un deporte tan practicado y reconocido como lo es a día de hoy.

Comentarios cerrados