Palma celebra aquest diumenge la 41a edició de la Diada Ciclista de Sant Sebastià

30 marzo 2022 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Palma celebra aquest diumenge la 41a edició de la Diada Ciclista de Sant Sebastià

José Hila: “La prova és tota una tradició esportiva a Palma que impulsa els hàbits saludables i la mobilitat sostenible, és bo per a la salut i és bo per a la Ciutat”

María Cruz Rivera: “A CaixaBank volem ser una entitat propera, mantenir una estreta vinculació amb les Illes i contribuir al foment del seu progrés cultural, social i econòmic”

Les inscripcions són totalment gratuïtes, limitades a 3.000 participants, i s’han de tramitar abans del 2 d’abril a sportmaniacsbaleares.com

 

Palma, 30 de març de 2022. El batle de Palma, José Hila; la directora territorial de CaixaBank a les Balears, María Cruz Rivera, i l’ambaixadora de la prova, la ciclista Maria Mora han presentat avui al vestíbul de Cort la 41a Diada Ciclista de Sant Sebastià, acompanyats pel regidor d’Esports, Francisco Ducrós, i els representants de les entitats i les empreses patrocinadores.

Més de quatre dècades han estat testimoni dels milers de persones que han participat en aquesta prova popular, emmarcada en els esdeveniments de les festes de Sant Sebastià, i que enguany es durà a terme el dia 3 d’abril per la situació sanitària viscuda durant el dia del patró.

Així, aquest diumenge se’n donarà la sortida oficial, a les 12 h, a l’arc situat a la plaça de Santa Eulàlia, amb el tradicional tall de cinta. Els participants iniciaran la prova encapçalats per un grup de ciclistes federats, que tradicionalment obren la passejada, i per les persones amb diversitat funcional que participin en aquesta Diada Ciclista de Sant Sebastià, que se situaran al capdavant.

Enguany tindrem el plaer de comptar amb la ciclista Maria Mora com a ambaixadora de la prova. És una de les grans referents del ciclisme balear i pionera del pòdium nacional. Fou la primera ciclista mallorquina que es va proclamar campiona d’Espanya, l’any 1985.

José Hila ha traslladat el seu agraïment a totes les àrees de l’Ajuntament, les entitats i les institucions que han contribuït a fer possible la Diada. El batle ha recordat que la prova és “és tota una tradició esportiva a Palma que impulsa els hàbits saludables i la mobilitat sostenible, és bo per a la salut i és bo per a la Ciutat”. En finalitzar la seva intervenció, ha lliurat una placa de reconeixement a Francisco Cuenca, vicepresident de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears pel suport constant a la Diada i per la tasca realitzada per la Federació durant els seus 125 anys d’història.

Per la seva banda, María Cruz Rivera ha destacat el suport permanent de l’entitat a la Diada. “A CaixaBank volem ser una entitat propera, mantenir una estreta vinculació amb les Illes i contribuir al foment del seu progrés cultural, social i econòmic. El patrocini d’esdeveniments esportius locals, com la Diada Ciclista que avui presentam, és una mostra d’aquest compromís que va més enllà de l’activitat financera que desenvolupam a través de la nostra xarxa de d’oficines”, ha dit.

A l’acte hi han assistit també la directora general d’Esports, Maria Luisa Garnelo; el gerent de l’IME, Rafael Navarro, a més dels representants de les empreses col·laboradores: Antonio Sánchez, director RREE El Corte Inglés; Miguel Fernández, gerent de Vinci Active Sport Mallorca; Juan Carlos Enrique Forcada, director d’Onda Cero Ràdio, i Marc Carbonell, representant de Bimont. En representació del Consistori, hi han participat: la regidora del grup municipal PP, Lydia Pérez; el regidor del grup municipal Ciudadanos, Alejandro Escriche, i la regidora del grup municipal VOX, Sandra Barceló.

Inscripcions gratuïtes abans del 2 d’abril

S’hi poden inscriure totes les persones que vulguin, sense límit d’edat i independentment de les seves condicions físiques, ja que el caràcter de la Diada Ciclista, com sempre, és popular. Les inscripcions es poden tramitar en línia fins al 2 d’abril a www.sportmaniacsbaleares.com

Les inscripcions són totalment gratuïtes, limitades a 3.000 participants. Enguany no hi haurà inscripcions ni lliurament de dorsals el dia de la prova. A totes les persones inscrites se’ls entregarà un dorsal, un bidó d’aigua reutilitzable i el tiquet per al sorteig, que hauran de recollir en un del quatre centres de la seva elecció: Son Moix, Germans Escalas, Son Hugo o El Corte Inglés.

Un recorregut de 6 km amb festa final a Son Moix

Les bicicletes continuaran l’itinerari pel parc de la Mar, l’avinguda d’Antoni Maura, la Rambla, el camí de Jesús i el carrer de Salvador Dalí, fins a arribar al Palau d’Esports de Son Moix, en un recorregut d’uns 6 km. La Policia Local de Palma i el servei d’ambulàncies controlaran el recorregut per a evitar accidents i ajudar els qui ho necessitin.

A l’arribada al Palau Municipal d’Esports de Son Moix hi haurà animació musical i zona de jocs infantils aportats pel Consell de Mallorca, així com un espai d’avituallament amb aigua. Amb l’objectiu de reduir els residus plàstics, disposarem d’un sistema d’avituallament més sostenible, amb la instal·lació d’estacions d’aigua potable, una alternativa mitjançant la qual els participants podran omplir les seves botelles reutilitzables, facilitades amb la inscripció.

 

A partir de les 13.50 h, a l’escenari es lliuraran els premis als tres grups més nombrosos i se sortejaran regals entre totes les persones que hagin fet el recorregut, que arribin a Son Moix i que dipositin el tiquet per al sorteig a l’urna que se situarà devora l’escenari.

Els organitzadors volem agrair el suport de la Policia Local de Palma, l’SMAP, EMAYA i totes les àrees de l’Ajuntament, que fan possible aquesta festa de la bicicleta a Palma.

Comentarios cerrados