La plaça de Espanya acollirà aquest diumenge la cinquena edició de la Cursa Popular Palmadona

3 marzo 2022 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

 

Com a novetat l’IME també ha organitzat la primera Cursa Infantil Palmadona per a infants de zero a dotze anys

Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats gratuïtes enfocades a la dona

José Hila: “És una oportunitat per a demostrar que Palma és una ciutat que lluita per la igualtat, tant a l’esport com a la societat”.  

Palma, 2 de març de 2022, el batle de Palma, José Hila, i el regidor d’Esports, Francisco Ducrós, han presentat avui matí al vestíbul de Cort la cinquena edició de la Cursa Popular Palmadona, una prova organitzada per l’Institut Municipal de l’Esport en homenatge a la dona i a la seva important presència a l’esport.

L’epicentre de la cursa tornarà a ser la plaça d’Espanya, on més de 2.000 persones es donaran cita novament en aquesta carrera urbana, gratuïta i oberta a tothom.  A les 11.30 h es farà un escalfament general amb l’alumnat de l’Escola Municipal d’Atletisme i a les 12 h es donarà el sus a la prova, amb un recorregut accessible de 3 o 6 km.

Ducrós ha destacat que la prova torna al calendari d’esdeveniments de l’IME per a reivindicar el paper de la dona a l’esport. El regidor ha explicat que aquest circuit urbà recorrerà carrers emblemàtics del centre de Palma: des de la plaça d’Espanya passarà pel carrer dels Oms, la Rambla, el passeig del Born i la plaça de la Reina, pujarà pel carrer del Conquistador cap a Cort i passarà pels carrers de Colom i del Sindicat, la plaça Major, el carrer de Sant Miquel i la plaça de la Porta Pintada, fins a arribar de nou a la plaça Espanya.

Per la seva banda, Hila ha agraït el suport de MercaPalma i de les ambaixadores de la prova i ha convidat a la ciutadania a participar: “és una oportunitat per a demostrar que Palma és una ciutat que lluita per la igualtat, tant a l’esport com a la societat”.

Les padrines de la carrera, Mari Carmen Soler, atleta i presidenta del Consell Territorial de l’ONCE a les Illes Balears, i Maria Rossich, llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, especialitzada a la promoció de l’activitat física de la dona i la salut, han animat a tothom a participar per a reivindicar la igualtat de les dones a tots els àmbits de l’esport.

S’obsequiarà totes les persones participants amb una camiseta commemorativa i  una medalla finisher. Gràcies a la col·laboració de MercaPalma podran gaudir també d’un berenar saludable el dia de l’esdeveniment.  Els dorsals i les camisetes s’entregaran el dissabte 5 de març, d’11 a 19 h, a l’envelat habilitat a la plaça d’Espanya.

 

Amb l’objectiu de fomentar una vida més sostenible i fer esdeveniments més respectuosos amb el medi ambient,  es disposarà d’una estació d’aigua potable perquè les persones participants en puguin gaudir duent les seves botelles reutilitzables per a reomplir-les.

 

A l’acte hi han assistit també la directora general d’Esports de l’Ajuntament de Palma, Maria Luisa Garnelo; el gerent de MercaPalma, Jeroni Barbón, i el gerent de l’IME, Rafa Navarro. En representació dels grups municipals hi han assistit les portaveus dels partits PP i Ciudadanos; Mercedes Celeste i Joana Maria Capó i la directora general de Projectes Estratègics, Marta Guijarro.

Comentarios cerrados