Miquel Bestard demana ajuda als municipis de les Illes per deixar de vendre alcohol als bars dels camps i pavellons

24 febrero 2022 | Por lorenzo | Categoria: FFIB, Fútbol

Tal com havia anunciat la FFIB fa uns dies, Miquel Bestard ha assistit avui migdia a la reunió executiva de la FELIB, representada per tots els ajuntaments de les Illes Balears, ja sigui mitjançant els seus batles o regidors de cada municipi. El president de la FELIB, Antoni Salas (i batle de Costitx) ha rebut Bestard, qui ha anat acompanyat del director general d’Esports del Govern, Carles Gonyalons.

 

En el seu torn d’intervenció, Miquel Bestard ha agraït a la FELIB la rebuda i l’interès dels municipis, així com la col·laboració de la Direcció General d’Esports en aquest assumpte tan preocupant. Bestard ha exposat la necessitat de complir la Llei Balear de l’Esport, que des de 2006 prohibeix que els bars dels camps i pavellons venguin alcohol quan hi ha esdeveniments esportius. En aquest sentit, Carles Gonyalons ha recordat que les sancions poden arribar als 60.000 euros i que ja hi ha 3 expedients oberts de denúncies interposades per la policia. Bestard ha insistit que s’ha d’evitar vendre alcohol als bars dels camps, perquè augmenta el risc de la violència física i verbal per part dels aficionats. El president de la FFIB ha demanat ajuda als pobles, als batles, per tal que dins les seves possibilitats, la policia local controli que no es vengui i amb la seva presència s’erradiqui la violència. Els àrbitres consideren que això disminuiria els fets lamentables que darrerament han hagut de sofrir.

 

Diferents representants municipals han demostrat en el seu torn de paraula el màxim interès per aquest problema, condemnant la violència i fent propostes interessants com ara: dur endavant una ordenança per tal de prohibir a les persones agressives expulsades del camp que no tornin entrar o la instal·lació de càmeres de seguretat que enfoquin directament les aficions als camps de futbol per detectar incidents violents i expulsar l’afició agressiva del món de l’esport. Una de les qüestions que han plantejat els batles és delimitar molt bé «si es pot vendre abans i després del partit, ja que molta gent va als bars dels camps a menjar i beure, no necessàriament als partits», cosa que s’ha debatit.

La reunió ha estat molt positiva i servirà per mantenir una coordinació entre els ajuntaments i la FFIB, juntament amb la Direcció General d’Esports i es podria repetir més endavant.

Ara la FFIB espera que la Delegació exposar totes aquestes qüestions.

FFIB

Comentarios cerrados