Rosa María Herreros Ossorio ficha por el IK Upsala Football!

13 diciembre 2021 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol, Fútbol Nacional
Rosa María Herreros Ossorio, de 29 años, ha firmado contrato con IK Upsala Football! – ¡Estoy muy feliz de poder venir a Uppsala! Estaba visitando Uppsala y conocí a Jonas y ver el estadio, estaba muy impresionada por las condiciones en el club. Tengo una buena impresión de qué tipo de fútbol quiere jugar Jonas y qué tiene el club para la foto del gol, así que estoy muy emocionada de jugar con Upsala, dice.
https://www.uppsalafotboll.se/nyheter/?ID=189734&NID=855839
Rosa María Herreros Ossorio är klar för IK Uppsala Fotboll!
Estamos muy contentos de anunciar que Rosa María Herreros Ossorio, de 29 años, ha firmado un contrato con IK Uppsala Fotboll!
- ¡Estoy muy feliz de venir a Uppsala! Estaba visitando Uppsala y conocí a Jonas y vi la arena, 
estaba muy impresionado con las condiciones que existen en el club. 
"Tengo una buena impresión de qué tipo de fútbol quiere jugar Jonas y cuál es la imagen de goles del club, 
así que estoy muy interesada en jugar con Uppsala", dice.

Rosa María Herreros Ossorio viene más recientemente de los juegos en Umeå IK, que este año dio el paso a OBOS Damallsvenskan. Anteriormente, 
también jugó para el campeón finlandés Åland United. 
Jugó 25 partidos en la Elite para Umeå este año, ¡pero ahora está moviendo la carga hacia el sur ya que firmó con IK Uppsala Football!

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att Rosa María Herreros Ossorio, 29, har skrivit på ett kontrakt med IK Uppsala Fotboll!

– Jag är väldigt glad över att få komma till Uppsala! Jag var på besök i Uppsala och fick träffa Jonas och se arenan, jag blev väldigt imponerad över förutsättningarna som finns i klubben. Jag fick ett bra intryck av vad för typ av fotboll Jonas vill spela och vad klubben har för målbild, så jag är väldigt taggad på att få spela med Uppsala, säger hon.

Rosa María Herreros Ossorio kommer senast från spel i Umeå IK som i år tog klivet upp till OBOS Damallsvenskan. Tidigare har hon även spelat hos de finska mästarna Åland United. Hon spelade 25 matcher i Elitettan för Umeå i år, men nu tar hon flyttlasset söderut då hon har skrivit på för IK Uppsala Fotboll!

– Jag är väldigt glad över att få komma till Uppsala! Jag var på besök i Uppsala och fick träffa Jonas och se arenan, jag blev väldigt imponerad över förutsättningarna som finns i klubben. Jag fick ett bra intryck av vad för typ av fotboll Jonas vill spela och vad klubben har för målbild, så jag är väldigt taggad på att få spela med Uppsala, säger hon.

 

Kontraktet med Herreros är skrivet 1+1. Herreros var på besök nere i Uppsala och fick då träffa huvudtränaren Jonas Valfridsson och se arenan och de omkringliggande faciliteterna.

– Klubben känns väldigt professionell med arenan och de förutsättningarna som laget har. Uppsala har tydliga mål om vad de vill med sin förening samtidigt som man är långsiktiga i sitt tänk och vill göra allt i en sund takt. Jag har haft samma tränare i fyra år och funderade på vad jag skulle ta mig härnäst, så att komma till Uppsala känns som helt rätt steg för mig, säger hon.

 

Herreros var med i det Umeå som i år vann Elitettan och tog steget upp till OBOS Damallsvenskan. Uppsala föll ju på målspåret och har siktet inställt på att ta revansch nästa år, och Herreros hoppas kunna bidra med sin erfarenhet från Umeå.

– Det var en väldigt spännande avslutning av Elitettan i år och Uppsala missade ju uppflyttningen med en poäng. Jag tycker att laget redan i år var redo att ta steget upp, så nästa år finns det ingenting annat än att vi ska ta klivet upp till OBOS Damallsvenskan. Jag har ju varit med om den resan i år med Umeå så jag hoppas kunna bidra med den erfarenheten, säger hon.

 

Tanken är att Herreros ska ha en lite friare roll på det offensiva mittfältet och hon kan användas både som en ytter och som en tia.

– Jag och Jonas har pratat om att jag ska kunna ha en ganska fri roll på vänsterkantan där jag även kan vandra inåt i planen. Jag har spelat fotboll på den här nivån väldigt länge så jag vill kunna bidrea med den erfarenheten och det lugnet till laget. Jag har en god teknik och gillar att skapa ytor för mina medspelare och på så sätt göra dem bättre. Jag försöker hela tiden att se vad deras styrkor är och vad jag kan göra för att de ska kunna utnyttja dem.

 

Herreros har många år av elitfotboll i bagaget och kommer att bli en av Uppsalas mest rutinerade spelare, men hon tror också att det fortfarande finns mycket att utveckla.

– Jonas pratar om att han både vill att laget och de individuella spelarna ska utvecklas, så jag tror att jag kommer att utveckla många delar av mitt spel. Jag tror också att jag kan fortsätta utveckla de bitar som jag redan är bra på, man är aldrig färdig som fotbollsspelare, säger hon.

 

Herreros är för närvarande hemma i Spanien för lite semester och för att träffa sin familj. Hon ser framemot att få träffa alla tjejerna i laget och hon tror att det här laget har stor potential inför nästa säsong.

– Jag tror att de kommer att bli bättre för mig både på och utanför planen när jag kommer till Uppsala. Dels känns klubben väldigt professionell och målmedveten, dels är också Uppsala närmare Arlanda vilket kommer att göra det lättare för mig att besöka min familj i Spanien. Nu ser jag framemot en veckas ledighet i Spanien, men jag måste erkänna att jag redan mentalt har börjat blicka framåt till nästa säsong. Det ska bli väldigt roligt att träffa tjejerna i laget och se för mina egna ögon vad vi kan åstadkomma tillsammans. Det känns som att det här laget har en stor potential och jag är väldigt taggad på försöka ta laget upp till OBOS Damallsvenskan, avslutar Herreros.

 

Comentarios cerrados