Els clubs de rugbi de Palma celebren el nou camp municipal de Germans Escalas amb un Derbi day

30 noviembre 2021 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

 

120 jugadores i jugadors del Ponent, del Shamrock i del Babarians Classic han participat en les activitats organitzades per la Federació Balear de Rugbi i l’Institut Municipal de l’Esport

El batle de Palma ha fet la treta d’honor del partit entre l’RC Ponent i El Toro RC de la 5a jornada de la Copa Mallorca

Els clubs de rugbi palmesans s’han donat cita aquest horabaixa al camp municipal de Germans Escalas per a celebrar aquest nou espai esportiu amb un Derbi day; una diada que ha congregat 120 jugadores i jugadors del Ponent, Shamrock i Babarians Classic com a prèvia a un dels encontres més importants del calendari balear, la Copa Mallorca.

A les 20 h ha començat el partit de la 5a jornada d’aquest derbi balear, en què s’han retrobat, per primera vegada aquesta temporada, l’RC Ponent i El Toro RC. El batle de Palma, José Hila, ha fet la treta d’honor de l’encontre, al qual han assistit també el conseller executiu d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom; el regidor d’Esports, Francisco Ducrós; el president de l’FBR, Carlos Castellanos, i el gerent de l’IME, Rafael Navarro.

La diada, organitzada per la Federació Balear de Rugbi i l’Institut Municipal de l’Esport (IME), ha triat diferents activitats dels tres equips palmesans, com una melé simbòlica al nou camp homologat, que es va recepcionar totalment el passat 19 de novembre.

Cal recordar que la construcciĂł del camp de rugbi, de 118×75 m, i la remodelaciĂł del camp de futbol 11 han suposat una inversiĂł d’1.940.554,66 €, amb una part del finançament provinent dels fons de capitalitat: 500.000 € del Consell de Mallorca i 365.804,81 € del Govern de les Illes Balears.

AmbdĂłs incorporen una gespa de gran resistència que millora la qualitat del joc. Entre d’altres actuacions, s’han construĂŻt dos edificis que incorporen 6

vestidors adaptats, destinats al camp de futbol; 2 lavabos pĂşblics, una nova sala de mĂ quines i la renovaciĂł dels serveis de drenatge i reg. A mĂ©s, s’han augmentat les places de pĂ rquing, amb 113 mĂ©s, i s’ha rehabilitat la zona de grades i d’antics vestidors, amb una dotaciĂł de nous seients i mobiliari.

Els nous equipaments esportius incorporen sistemes d’energies renovables i d’economia circular, com la instal·laciĂł d’il·luminaciĂł amb tecnologia LED en els dos camps, un sistema de plaques termosolars per a la producciĂł d’aigua calenta i la inclusiĂł d’un aljub que aprofitarĂ  el romanent del dipòsit de la piscina per al reg dels dos camps.

 

Comentarios cerrados