Trofeu Fires d’Inca 2021 ; Constancia-Manacor (Dissabte a les 17:00 al Nou Camp d’Inca)

4 noviembre 2021 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol, Fútbol Regional

Aquest dissabte a les 17:00 al Nou Camp d’Inca, coincidint amb la dotzena jornada de lliga, es celebrarà el Trofeu Fires d’Inca entre el CE Constància i el CD Manacor.

Copa Ajuntament d’Inca (1923 – 1941)

Avui, recuperació de la tradició

El Club Esportiu Constància i la Ciutat d’Inca es troben a les portes efemèriques de la celebració del centenari de l’entitat esportiva inquera.

Resultarà altament interessant, retrocedir en el temps, per fer un recorregut dins l’argot històric del quadre inquer i, emmarcat a l’etapa dels anys primats de la seva existència, i més concretament fent referència al Trofeu Ajuntament d’Inca, que durant 17 anys organitzava i patrocinava el consistori inquer amb motiu i celebració de les festes patronals.

El recorregut històric d’aquesta Copa Ajuntament, va tenir el seu punt de partida el 30 de juliol de 1923, ara fa 98 anys, al Camp propietat del C.F. Inquer, l’equip titular del qual s’enfrontaria al Constància, sent el resultat final de Constància, 4 – C.F. Inquer, 2.

El partit va ser presenciat per nombrós públic i al final del mateix, el batle d’Inca, va fer entrega del trofeu al capità Garí, del Constància.

A partir d’aquesta data, i fins a l’edició de l’any 1941, van desfilar per Inca, grans equips del futbol mallorquí d’aquells moments, Alfonso XIII, Baleares, Felanitx, Sóller, Ciutadella, Gimnàstica i en especial, el Manacor, equip aquest que hi va participar sis vegades.

Amb referència al primer partit que van disputar inquers i manacorins, la mateixa se situa al 16 de desembre de 1923, sent el resultat de Manacor, 3 – Constància, 1.

La resta de resultats, registrats contra el Manacor, van ser: Constància, 2 – Manacor, 1

Partit disputat al camp de Santo Domingo el 30 de Juliol de 1925, realitzant el lliurament del trofeu, el batle, Miguel Pujadas.

El 30 de juliol de 1930, al camp “Es Cós”, en partit de clar domini del Constància, el resultat final va ser de Constància, 5 – Manacor, 2.

Altament disputat va resultar el partit que van disputar el 30 de juliol de 1931, al camp «Es Cós», sent el resultat final de Constància, 3 – Manacor, 2.

El batle, Mateu Pujadas, va fer el lliurament del trofeu.

A l’edició del 30 de juliol de 1932, el resultat ajustat de 3-2 favorable a l’equip d’Inca, va mantenir l’espectació del públic fins al xiulet final. El batle, Antonio Mateu, va fer el lliurament del corresponent trofeu al capità del Constància.

Constància, 2 – Manacor, 2, aquest és el resultat final del partit celebrat al camp “Es Cós” el 30 de juliol de 1941.

El batle, Miguel Daviu va fer entrega de la copa a l’equip del Manacor.

El balanç d’aquestes confrontacions entre els equips d’Inca i Manacor és el següent:

Constància, 4 victòries i un empat.

Manacor, 1 victòria i un empat.

A partir d’aquestes dates, Constància i Manacor, ens han estat deparant grans horabaixes de futbol, grans batalles a totes les categories del futbol balear, però, això sí, mai no va existir animositat ni hostilitat com ho diu el fet irrefutable i indiscutible que jugadors que es van fer al Constància i al Manacor, després van brillar a les dels dos equips, recordem entre d’altres a, Martín, B. Mateu, M. Solé, Sebastian, A. Martínez, del Constància, que van augmentar les files del Manacor.

D’altra banda, cal tenir molt present, els noms de Galmes, Monserrat, Obrador i l’entrenador Enrique Agustí, que van aportar el seu granet d’arena a l’ascens del Constància a la Segona Divisió de l’any 1962.

El Trofeu Ajuntament d’Inca – 2021

Coincidint amb la dotzena jornada de la Tercera RFEF, el pròxim dissabte 6 de novembre a les 17:00; el consistori inquer, presidit pel seu batle, Virgilio Moreno, amb molt bon criteri, recupera la tradició de celebrar anualment la disputa d’aquest trofeu.

El Constància i el Manacor, els dos protagonistes de la darrera edició, any 1941, seran els dos equips que s’enfrontaran a la recerca d’una victòria i l’adjudicació del trofeu en disputa.

Es rebrà, doncs, el Manacor amb el vell afecte a qui se’l considera de casa.

Després, a qui Déu li doni sort i els punts en joc, San Pedro els hi beneeixi.

 

Andreu Quetglas Martorell

De la Comissió Organitzadora Centenari

Comentarios cerrados