Protocol de Reanimació Cardiopulmonar (RCP)

18 octubre 2021 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

 

l Consell de Mallorca, la Federació de Futbol de les Illes Balears i els ajuntaments col•laboren en la campanya #VadeSegons per actualitzar el protocol de reanimació cardiopulmonar adaptat a la situació covid-19 i fomentar una actuació ràpida en casos d’accidents esportius.

Avui s’ha presentat a la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) la campanya #VadeSegons. És una actualització del protocol de reanimació cardiopulmonar adaptat a la situació covid-19 que la Direcció Insular d’Esports, mitjançant el Servei de Medicina de l’Esport, ha desenvolupat en un vídeo i cartellera instructiva que arribarà a federacions i ajuntaments. L’objectiu és fomentar i motivar una actuació ràpida dels testimonis en cas d’accidents cerebrovasculars i cardiovasculars als espais esportius.

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, el president de la FFIB, Miquel Bestard i la directora insular, Marga Portells, han presentat a la seu de la federació el contingut d’aquesta campanya sòciosanitaria preventiva, que han protagonitzat Guillermo Cuadra, àrbitre de primera divisió que forma part de la llista de col•legiats FIFA, i Carlos Barrón, futbolista porter del Palma Futsal de la primera divisió espanyola de futbol sala i jugador internacional amb la selecció.

La campanya inclou un vídeo formatiu amb totes les passes a seguir en un protocol de reanimació cardiopulmonar, explica com dur-la a terme i els diferents algorismes a seguir, el maneig del desfibril•lador i, també, les noves condicions que marca la covid-19. Aquest vídeo es podrà veure a les plataformes de formació de la FFIB i es promourà en una jornada informativa pràctica telemàtica el pròxim 21 d’octubre a les 18 hores. També s’ha creat cartellera amb els algorismes bàsics de l’RCP per enviar a tots els poliesportius municipals de Mallorca.

El conseller Andreu Serra ha destacat que «aquest programa preventiu és molt necessari, perquè en els darrers anys s’han produït diversos accidents cerebrovasculars a camps i la ràpida actuació dels àrbitres, entrenadors o testimonis ha permès que es produeixin desenllaços amb conseqüències mínimes». A més, ha afegit que «la campanya és un exemple de la feina en xarxa amb ajuntaments i federacions en una tasca preventiva comuna que el Servei de Medicina Esportiva traslladarem al màxim de persones».  Així mateix, l’àrbitre Guillermo Cuadra ha comentat que «és bàsica la formació arbitral en aquest camp, per poder actuar amb celeritat».

 

Comentarios cerrados