La Gala del Futbol Balear dia 19 de maig

12 mayo 2021 | Por lorenzo | Categoria: FFIB

La FFIB atorga la Bota d’Or a Rafel Pol

També distingirà als futbolistes Virginia Torrecilla i Rubén Nova, al col·legiat internacional Guillermo Cuadra, a l’entrenador Nico López i a títol pòstum, al periodista esportiu Miguel Vidal, al president del Palma Futsal, Miquel Jaume i a l’ex porter del RCD Mallorca, Martí Mora

 

La FFIB atorga a Rafel Pol la Bota d’Or

La Gran Gala del Futbol Balear distingirà als futbolistes Virginia Torrecilla i Rubén Nova, al col·legiat internacional Guillermo Cuadra Fernández, a l’entrenador Nico López i a títol pòstum, al periodista esportiu Miguel Vidal, al president del Palma Futsal, Miquel Jaume i a l’ex porter del RCD Mallorca, Marí Mora

 

La Junta Directiva de la FFIB, presidida per Miquel Bestard, ha decidit distingir amb la Bota d’Or a l’entrenador i preparador físic Rafel Pol, actualment al cos tècnic de la Selecció Espanyola Absoluta de Futbol, fent feina colze amb colze amb el seleccionador Luis Enrique.

La Bota d’Or és la màxima distinció que atorga la FFIB de futbol i reconeix i valora els mèrits esportius i de trajectòria al món del futbol dels nostres representants balears. Normalment, és un lliurament que se fa als mesos d’octubre i novembre, per reconèixer la temporada que va acabar cada mes de juny però enguany, la pandèmia no ha permès fer cap tipus de Gala del Futbol Balear a la tardor, com és habitual. La FFIB ha esperat per premiar la temporada 2019/20 a que la pandèmia baixàs els seus índexs de contagis i que tot el futbol base estigués en marxa abans de celebrar l’acte, per això s’ha demorat enguany.

La Gala, coorganitzada amb Última Hora no serà com cada any amb la gran família del futbol balear amb 1.000 persones a Son Termes.

Enguany la Gala se celebrarà dimecres dia 19 de maig a les 19:00 hores a la sala Aljub d’Es Baluard, amb un protocol estricte sanitari i de mínima capacitat, retransmesa en directe per streaming a través de ffib.es i ultimahora.es

 

Rafel Pol

 

Rafel Pol és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a INEFC especialitat futbol, ​​per la Universitat de Barcelona. Ha escrit ‘La preparació ¿física? en el fútbol’, ​​un llibre en el qual resumia la seva filosofia d’entrenament.

 

Té també un Màster Universitari de Prevenció i Readaptació de lesions esportives en el futbol per la Universitat de Castella-la Manxa, la RFEF i el COE.

 

A més ha estat:

 

– Professor de l’assignatura ‘Preparación Física’ de el Curs d’Entrenador Nivell 3 de la Reial Federació Espanyola de Futbol, ​​impartit per la Federació Catalana de Futbol.

 

– Professor del Màster Universitari de Prevenció i Readaptació de lesions esportives en el futbol per la Universitat de Castella-la Manxa, la RFEF i el COE.

 

– També del Màster Universitari en entrenament i nutrició esportiva de la Universitat Europea de Madrid i l’Escola d’estudis universitaris del Real Madrid.

 

És autor de diversos articles científics relacionats amb l’aplicació de les ciències de la complexitat a l’entrenament esportiu, a més també posseeix el títol d’entrenador UEFA A.

 

Rafel Pol, nascut a Campanet, té una trajectòria futbolística als seus 34 anys senzillament brillant. Tot un top mundial en la seva matèria. Ha estat l’encarregat de la preparació física com a membre de l’staff tècnic de Luis Enrique en equips com La Roma (2011/12), Celta de Vigo (2013/14), F.C. Barcelona (2014/17) i actualment a la Selecció Espanyola Absoluta, des de juliol de 2018. Anteriorment, en 2017/18 va formar part de el cos tècnic d’Unzué al Celta de Vigo

 

A més de la Bota d’Or concedida a Rafel Pol, la Federació entregarà la Distinció per l’exemple de coratge, uperació als futbolistes Virginia Torrecilla i Rubén Nova. Tots dos estan sent un exemple de superació, constància i vitalitat en els seus dos processos de recuperació. Virginia, capitana de la selecció espanyola absoluta femenina i jugadora de l’Atlético de Madrid, ha superat un procés oncològic, mentre que Rubén Nova, futbolista que defensava els colors de l’Andratx, va patir l’estiu passat un greu accident de moto del qual s’ha hagut de recuperar al Centro de Tetrapléjicos de Toledo i ja competeix en la disciplina de bàdminton adaptat. Tots dos, amb els seus missatges de positivisme a les xarxes socials, conferències, col·loquis o entrevistes, són un exemple dels valors esportius per als més joves. Tots dos lluiten per guanyar aquest partit i la FFIB està molt orgullosa d’ells.

Guillermo Cuadra Fernández també serà reconegut per haver-se convertit en àrbitre internacional, fent relleu a Toni Rigo a la dècada dels 70, únic col·legiat que també xiulà partits fora d’Espanya. Cuadra Fernández, amb 3 temporades a Primera Divisió, va ser l’únic àrbitre que xiulà tots 3 partits al passat Europeu sub21 i també arbitrà als pròxims Jocs Olímpics.

Nico López és una llegenda viva a les banquetes del futbol de les Illes Balears. Serà reconegut per haver arribat i superat la xifra de 800 partits dirigits com a entrenador. Tot un mite. El tècnic acumula una extraordinària experiència a les banquetes de Tercera i també té una exitosa trajectòria a Segona B.

Tres premiats a títol pòstum

La FFIB també vol reconèixer a títol pòstum al periodista Miguel Vidal, col·laborador des de fa anys amb el nostre organisme, fent articles i dirigint la revista de la Gala del Futbol Balear. Vidal, cofundador del Diario AS i habitual articulista del periòdic Última Hora, és una llegenda del periodisme no només balear, sinó nacional. Va ser pioner a Espanya en entrevistar els mites mundials de diferents disciplines esportives, viatjant in situ al lloc on hi vivien, en articles que quedaran per sempre a la memòria dels lectors. A més, els seus vincles amb el futbol balear van més enllà, ja que presidí durant anys el club del seu municipi, Consell. En aquest sentit, la FFIB vol fer un homenatge al ‘mestre Vidal’.

Ha estat un any molt dur per la família del futbol i futbol sala. També ens ha deixat una llegenda del futsal, pioner en aquest esport, que el va revolucionar a les illes primer amb el Fisiomedia i més recentment amb el Palma Futsal, un club d’elit nacional que competeix amb els grans any rere any. El president Miquel Jaume, conegut afectuosament com ‘Jimy’ ens va deixar fa poques setmanes de forma sobtada en una operació cardíaca. També rebrà un premi per la seva figura irrepetible. El mateix que Martí Mora, primer porter mallorquí en defensar la camiseta del RCD Mallorca a Primera Divisió. Esportista i persona referent de la societat mallorquina, amb un tracte humà exquisit i categoria personal exemplar.

Campions

Paral·lelament, la FFIB està lliurant mitjançant els seus directius i responsables de Comissions, els diplomes als 103 campions de competició autonòmica de la temporada 2019/20, tal i com se solia fer a la Gala del Futbol Balear. L’entrega serà aprofitant els dies de partit i els entrenaments.

FFIB

Comentarios cerrados