Unànime aprovació de la consulta feta per la FFIB als clubs illencs

14 abril 2021 | Por lorenzo | Categoria: FFIB

 

 

El futbol balear vol que els menors de 12 anys juguin. Així de clar i de contundent. Ahir vespre va tenir lloc una consulta telemàtica de gairebé dues hores on hi participaren més de 100 clubs d’arreu de les illes.

Tots ells tengueren l’oportunitat de mostrar la seva predisposició o no, a exigir al Govern, que la competició de prebenjamins, benjamins i alevins torni aquesta temporada el més aviat possible. El resultat va ser gairebé unànime i sense fisures: els clubs de les illes demanen a les autortitats sanitàries la tornada a la competició dels menors de 12 anys que fa gairebé 14 mesos que no disputen cap partit oficial i que només han pogut entrenar gran part de la temporada sense contacte i, en les darreres setmanes, ja amb contacte, gràcies a l’evolució positiva a nivell epidemiològic de la pandèmia. Els clubs agrairen a la Federació i al president Miquel Bestard, l’oportunitat de poder participar en aquesta consulta oberta on ser escoltats. Bestard recordà l’esforç de la FFIB per demanar els darrers mesos constantment a la Direcció General d’Esports que torni el futbol base per complet a competir, perquè l’esport és salut i no es poden fer distincions, com no es fan a l’escola. A més, Bestard posà en valor ser l’única Federació esportiva, amb 30.000 llicències, que ha estat rebuda per la presidenta del Govern Francina Armengol, qui escoltà de primera mà les reivindicacions del futbol balear i es mostrà sensible a estudiar la tornada al futbol del més menuts.

Només un club es mostrà en contra de tornar a competir, la resta, de més de 100, es manifestà oberta i clarament a reprendre la lliga. En la seva gran majoria, els clubs apostaren per jugar «perquè els al·lots i al·lotes de futbol i futbol sala ho reclamen constantment, ho necessiten i ens ho demanen, res hi faria més il·lusió«.

Un partit per setmana

A la consulta de prop de dues hores també es manifestà majoritàriament el desig de només disputar una jornada per setmana i no dos, per fer un calendari més amplia i poder jugar més partits abans de l’estiu però els clubs reconegueren que no podrien asumir dos partits per setmana en no disposar de camp perquè sempre està ocupat per altres entrenaments.

Comportaments millorables

Els clubs també entonaren el mea culpa quan el president Bestard demanà que no es torni a repetir casos aïllats de clubs que incompleixen el protocol fent fotos de celebració dins el vestidor i sense mascareta, «perquè posen en perill la salut de tots i taquen la gran feina de la immensa majoria que sí segueixen el protocol«.

 

FFIB

 

Comentarios cerrados