La presidenta Francina Armengol rep en audiència a Miquel Bestard

8 abril 2021 | Por lorenzo | Categoria: FFIB, Fútbol

 

 

El president de la FFIB va demanar una reunió per exposar a la màxima autoritat de les illes, la necessitat de competir que tenen els menors de 12 anys

El president de la FFIB, Miquel Bestard, va ser rebut ahir vespre en audiència per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol. Bestard va demanar fa unes setmanes poder mantenir una reunió amb la màxima autoritat de la comunitat per tal d’exposar la necessitat que tenen els menors de 12 anys de poder reiniciar la competició.

 

La presidenta Armengol, acompanyada en la reunió al Consolat de Mar per la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, es va mostrar molt sensible al desig de la Federació, dels clubs i dels jugadors i jugadores de categoria prebenjamí, benjamí i aleví, de retornar com abans millor al futbol i futbol sala competitiu, el qual no el disputen des de març de 2020. Malgrat tot, Armengol va argumentar que la ‘desescalada’ ha de continuar el seu lent procediment i que la setmana que ve seran els experts qui avaluaran, en base a l’evolució de les xifres d’incidència, si es poden prendre noves mesures.

 

Bestard va incidir a la reunió del Consolat que “jugar a futbol és promoure la salut, no només física sinó també psíquica i que aquests menors de 12 anys necessiten imperiosament jugar després d’estar 13 mesos sense competir”. El president de la FFIB insistí a la cap de l’Executiu Autonòmic que “el futbol no genera contagis i tots hem de lluitar perquè es compleixin els protocols sanitaris. La FFIB té un protocol en marxa per suspendre un partit immediatament si es notifica un cas, tal i com ha succeït en qualque partit puntual durant la temporada i ha apostat per disposar d’un metge esportiu en la coordinació de casos covid, així com facilitat milers de tests i proves d’antígens per detectar qualsevol contagi”.

 

La valoració de Miquel Bestard en sortir de la reunió és prou positiva: “Vull agrair a la presidenta Armengol que m’hagi rebut en audiència. Significa que entén que representam 30.000 llicències federatives, molta gent que juga i s’hi dedica i que sap la nostra voluntat d’aconseguir que tothom, totes les categories, juguin aquesta temporada qualque partit oficial. He valorat molt positivament la reunió, el tarannà de la presidenta per estudiar aquesta possibilitat d’aquí a uns dies per veure la situació epidemiològica ho permet”.

 

Compliment del protocol

 

La FFIB vol aprofitar per recordar als clubs l’obligació de complir escrupolosament el protocol sanitari i higiènic, tota vegada que diversos clubs han publicat a les seves xarxes socials fotos de plantilles dins el vestidor, a un espai no ventilat i sense mascareta en celebracions imprudents que posen en risc la salut de tots i també, la tornada de les competicions de les categories de futbol base que aspiren a poder jugar el més aviat possible.

FFIB

Comentarios cerrados