Tornada progressiva del futbol ; Dissabte el BOIB publicarà les novetats i la FFIB enllesteix la tornada a la competició

9 marzo 2021 | Por lorenzo | Categoria: FFIB, Fútbol

 

 

Dissabte es publicarà al BOIB les novetats sobre la tornada progressiva del futbol a les Balears. Vos n’informam continuació una vegada celebrada la reunió d’avui amb Esports.

A l’atenció dels clubs de futbol de les Illes Balears:

 

En el dia d’avui, el president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Miquel Bestard, ha mantingut una nova reunió telemàtica amb la consellera d’Afers Socials i Esports del Govern, Fina Santiago; i el director general d’Esports, Carles Gonyalons, a la qual hi han participat més federacions esportives. En aquest sentit, la FFIB vol anunciar les novetats que es faran oficials en els pròxims dies i que, a la fi, permetran la tornada de la competició de futbol en àmbit autonòmic, gràcies a la davallada del nivell de contagis a les nostres illes, que permet una desescalada en les restriccions a tots els nivells.

 

 

En aquest sentit, a partir d’aquest dissabte 13 de març s’aprovaran al BOIB els següents punts com a novetats:

 

  1. Mallorca: els jugadors i jugadores d’entre 6 i 12 anys podran entrenar amb contacte amb unmàxim de 3 sessions per setmana. Els majors de 12 anys, a més, també podran competir.

 

  1. Menorca: els jugadors i jugadores d’entre 6 i 12 anysi majors de 12 anys podran entrenar amb contacte i competir.

 

  1. Formentera: els jugadors i jugadores d’entre 6 i 12 anys podran entrenar amb contacte amb un màxim de 3 sessions per setmana. Els majors de 12 anys,a més, també podran competir.

 

  1. Eivissa: els jugadors i jugadores de més de 12 anyspodran entrenar amb contacte amb un màxim de 3 sessions per setmana.

 

  1. Es permetrà entrada al públic o acompanyants, tant a les competicions autonòmiquescom a les estatals, però amb restriccions. Serà el BOIB de dissabte qui especifiqui exactament el nombre de persones i condicions però la FFIB es felicita d’aquesta decisió, tota vegada que hem vist com plataformes com SOS Esports i altres clubs han manifestat el seu perjudici econòmic a la vegada que enyorat el suport de la seva massa social en veure tancades les seves portes el dies de partit.

 

Planificació immediata

La FFIB vol traslladar als clubs que du temps fent feina internament per programar una tornada a de la competició de futbol arreu de les illes progressiva, amb un calendari modificat per tal d’adaptar-se al context actual i poder avançar al màxim la competició en els mesos que queden. Aquesta proposta s’està enllestint i haurà de ser aprovada per la Comissió Delegada. Serà en aquest moment, quan es comunicaria oficialment.

La Federació recorda que qualsevol decisió que prengui sempre estarà supeditada a l’evolució de la pandèmia i en consonància amb les les actualitzacions que realitzin les autoritats sanitàries cada 15 dies, així com les reunions periòdiques i extraordinàries amb la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

Es recorda que, serà fonamental que els clubs compleixin al màxim el protocol sanitari i higiènic per no abaixar la guàrdia en aquesta batalla contra el virus en les seves instal·lacions, fomentant la distància social al màxim evitant aglomeracions, l’ús de mascareta quan no es fa esport o la facilitació de gel hidroalcohòlic, entre d’altres mesures conegudes per tots. Les restriccions en relació a grups estables i la seva composició, continua vigent.

 

 

Comentarios cerrados