Comunicado ; Conselleria d’Afers Socials I Esports

3 marzo 2021 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo
El Govern fa feina per reiniciar competicions esportives, ampliar activitats amb menors de 12 anys i tornar a obrir les grades al pĂşblic.
Davant el procĂ©s de desescalada tambĂ© a l’esport, la conselleria d’Afers Socials i Esports estĂ  treballant amb les federacions i els clubs per aconseguir tornar de forma progressiva a la normalitat esportiva sempre que les dades epidemiològiques ho permetin (baixa incidència, baixa positivitat, sistema sanitari tensionat…).
El compromís del Govern és cada 15 dies revisar la situació de la pandèmia per poder desescalar totes les activitats econòmiques i socials, entre elles l’esport. Ara ja s’han pogut reiniciar els entrenaments amb contacte físic a partir del 12 anys i les competicions amb contacte a Menorca. El pròxim objectiu és reiniciar les competicions esportives d’esports d’equip i de contacte a les altres illes en funció de la situació sanitària, mirar d’ampliar l’activitat amb els menors de 12 anys perquè es permetin els entrenaments amb contacte i aconseguir obrir les competicions al públic com ja és possible a Menorca. Des d’Afers Socials i Esports sabem la importància del públic a les grades i sempre que la pandèmia ho permeti ho introduirem. Quan les mesures han estat eficients hem pogut obrir al públic, reiniciar les competicions autonòmiques i hem pogut recuperar l’entrenament amb contacte.
Contacte permanent
L’objectiu de la conselleria és seguir la línea de diàleg amb els representants del sector i amb el nous actors que puguin sorgir, cercant equilibris necessaris entre la situació sanitària actual i el foment de la pràctica esportiva que és essencial en la nostra societat. De fet des de l’inici de la pandèmia s’ha mantingut un contacte permanent amb el teixit esportiu, especialment amb les federacions esportives però també amb els clubs, entre d’altres amb els que impulsen la Plataforma SOS Esports. En tot moment, les peticions del teixit esportiu s’han tengut presents i s’han treballat internament dins el Govern.
Val a dir que a partir d’aquesta col•laboració d’Afers Socials i Esports amb el teixit esportiu i seguint les indicacions de la Conselleria de Salut, s’ha treballat per intentar que l’activitat esportiva es pogués adaptar a les situacions canviants existents. Fruit d’aquest feina, es varen poder iniciar part de les competicions insulars i autonòmiques d’esports d’equip i de contacte durant els primers mesos de la temporada i es va permetre l’entrada del públic a les competicions de caràcter estatal amb un aforament important, entre d’altres qüestions. En tot cas, la màxima prioritat sempre ha estat mantenir la possibilitat de realitzar l’activitat física i esportiva, tot que fos sense contacte en alguns moments.
Cal recordar que la setmana passada Afers Socials i Esports es va reunir amb els representants de les federacions d’esports d’equip i de contacte per explicar algunes novetats importants de la nova normativa com la tornada als entrenaments amb contacte físic a partir dels 12 anys i les competicions a Menorca. Així mateix, es va realitzar una previsió del retorn a les competicions insulars i autonòmiques i dels entrenaments amb contacte físic en el cas dels menors de 12 anys, sempre subjecte a l’evolució de la situació sanitària.
I és que per la conselleria d’Afers Socials i Esports, l’esport és una de les activitats més saludables que pot practicar un infant i qualsevol persona adulta. Conscients d’això cal recordar que durant tota la pandèmia l’activitat esportiva no s’ha aturat, tot i que per salut pública durant uns mesos han estat de mínima expressió però tot i així l’entrenament sense contacte es permetia.

Comentarios cerrados