Homenatge a Nicolas Garcia del Soller (CCDS)

24 agosto 2020 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

La FederaciĂł Balear de Tir de Fona reconeix la seva trajectĂČria “per ser un dels primers a practicar i promocionar el nostre esport”. 

Joan Oliver. 

Des de l’any 1997 el C.C.D.S. estĂ  present a la majoria de les tirades disputades al llarg i ample de la nostra illa, sent el seu foner NicolĂ s Garcia, un dels que encenguĂ©, amb una encertada pedrada, el pebeter a la UniversĂ­ada Palma-99, i el que ha guanyat mĂ©s campionats al llarg de tots els anys, comptant en el seu haver amb 6 TĂ­tols de les Balears i 5 de Mallorca. 

La secció de Tir de Passetja del C.C.D.S. compte, en aquests moments, amb quatre Campions de Balears, i un total de 10 títols aconseguits: Nicolás Garcia (5), Joan-Pere Estarellas (2), Bartomeu Coll (2) i Manuel Guerrero (1), havent estat present, entre altres actes destacables, a l’exhibició de les Olimpíades de Barcelona-92 i a la Universíada de Palma-99.  

Constància i dedicació. 

Dissabte passat, 15 d’agost, finalitzada la XLÂȘ Tirada Ciutat de SĂłller, dins els bucĂČlics paratges del camp municipal d’esports Jaume Oliver i Sastre, abans del lliurament de premis, la FederaciĂł Balear de Tir de Fona, va retre un mĂ©s que merescut homenatge al foner solleric NicolĂ s Garcia FernĂĄndez (C.C.D.S.), un dels grans del tir de passetja, Ășnic esport d’autĂšntica arrel balear, com pregonĂ  durant tants d’anys el desaparegut amic (E.P.R.), el president federatiu Mateu Cañellas, que juntament amb Biel Frontera (E.P.R.), foren els autĂšntics artĂ­fexs de la recuperaciĂł d’aquest esport, que es perd en la nit dels temps. 

NicolĂ s Garcia (C.C.D.S.), juntament amb el pobler Diego Camuñas (C.F. Sa Pobla), i el sĂșper veterĂ  Salvador Montiel (C.F. Mallorca), sĂłn en aquests moments els Ășnics tres supervivents de la primera tirada histĂČrica de LlubĂ­, i primera de les Balears, ara fa ja exactament 43 anys. 

Placa commemorativa. 

DesprĂ©s dels oportuns i encertats parlaments, Marc i Ricard Garcia Fajardo, nets de l’homenatjat, juntament amb Jaume Casasnovas, president del C.C.D.S., el Regidor d’Esports Miguelito Nadal, i els vicepresidents de la FederaciĂł Balear de Tir de Fona Bartomeu BarcelĂł i Guillem Pons, foren els encarregats del lliurament de l’apreciat guardĂł, amb aquesta inscripciĂł:   

TEXT DE LA PLACA:

La Federació Balear de Tir de Fona 

a Nicolås García Fernåndez per ser dels 

primers a practicar i promocionar 

el nostre esport tradicional. 

Sóller, 15-08-2020. 

Comentarios cerrados