Homenatge a Nicolas Garcia del Soller (CCDS)

24 agosto 2020 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

La Federació Balear de Tir de Fona reconeix la seva trajectòria “per ser un dels primers a practicar i promocionar el nostre esport”. 

Joan Oliver. 

Des de l’any 1997 el C.C.D.S. està present a la majoria de les tirades disputades al llarg i ample de la nostra illa, sent el seu foner Nicolàs Garcia, un dels que encengué, amb una encertada pedrada, el pebeter a la Universíada Palma-99, i el que ha guanyat més campionats al llarg de tots els anys, comptant en el seu haver amb 6 Títols de les Balears i 5 de Mallorca. 

La secció de Tir de Passetja del C.C.D.S. compte, en aquests moments, amb quatre Campions de Balears, i un total de 10 títols aconseguits: Nicolás Garcia (5), Joan-Pere Estarellas (2), Bartomeu Coll (2) i Manuel Guerrero (1), havent estat present, entre altres actes destacables, a l’exhibició de les Olimpíades de Barcelona-92 i a la Universíada de Palma-99.  

Constància i dedicació. 

Dissabte passat, 15 d’agost, finalitzada la XLª Tirada Ciutat de Sóller, dins els bucòlics paratges del camp municipal d’esports Jaume Oliver i Sastre, abans del lliurament de premis, la Federació Balear de Tir de Fona, va retre un més que merescut homenatge al foner solleric Nicolàs Garcia Fernández (C.C.D.S.), un dels grans del tir de passetja, únic esport d’autèntica arrel balear, com pregonà durant tants d’anys el desaparegut amic (E.P.R.), el president federatiu Mateu Cañellas, que juntament amb Biel Frontera (E.P.R.), foren els autèntics artífexs de la recuperació d’aquest esport, que es perd en la nit dels temps. 

Nicolàs Garcia (C.C.D.S.), juntament amb el pobler Diego Camuñas (C.F. Sa Pobla), i el súper veterà Salvador Montiel (C.F. Mallorca), són en aquests moments els únics tres supervivents de la primera tirada històrica de Llubí, i primera de les Balears, ara fa ja exactament 43 anys. 

Placa commemorativa. 

Després dels oportuns i encertats parlaments, Marc i Ricard Garcia Fajardo, nets de l’homenatjat, juntament amb Jaume Casasnovas, president del C.C.D.S., el Regidor d’Esports Miguelito Nadal, i els vicepresidents de la Federació Balear de Tir de Fona Bartomeu Barceló i Guillem Pons, foren els encarregats del lliurament de l’apreciat guardó, amb aquesta inscripció:   

TEXT DE LA PLACA:

La Federació Balear de Tir de Fona 

a Nicolás García Fernández per ser dels 

primers a practicar i promocionar 

el nostre esport tradicional. 

Sóller, 15-08-2020. 

Comentarios cerrados