L’IME obre sis piscines municipals a la segona fase de la desescalada

25 mayo 2020 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Les persones abonades poden utilitzar les piscines de Germans Escalas, S’Estel, Rudy Fernández, Marga Crespí i Son Roca, i a partir del 28 de maig la piscina de Son Moix, que oferiran més de 5.200 hores setmanals amb reserva prèvia

Francisco Ducrós: “Ens trobam en un procés de transició positiu que permet la reobertura gradual de les instal·lacions i una adaptació progressiva per a recuperar la normalitat a l’activitat física i l’esport”

Palma, 25 de maig de 2020.- A partir d’avui, 25 de maig, l’IME obre les piscines de Germans Escalas, S’Estel, Rudy Fernández, Marga Crespí i Son Roca, i a partir del 28 de maig la piscina de Son Moix, d’acord amb les mesures que determina l’Ordre SND/414/2020 per a la fase 2 de desescalada. Els jugadors del Palma Futsal també començaran els entrenaments individuals al pavelló Joan Seguí.

El regidor d’Esports, Francisco Ducrós, ha subratllat l’avanç cap a la fi del confinament. “Ens trobam en un procés de transició positiu que permet la reobertura gradual de les instal·lacions i una adaptació progressiva per a recuperar la normalitat a l’activitat física i l’esport”, ha dit.

En relació a la utilització de les piscines, s’estableix un nou protocol amb reserva prèvia. Per a concertar les cites s’ha habilitat una central exclusivament de reserves al telèfon 971 75 71 50, que atendrà de dilluns a divendres de 8 a 21 hores. Inicialment només es concertaran un màxim de dues reserves per persona durant els primers quinze dies. Cal tenir en compte que dins aquesta fase no es podran utilitzar els gimnasos d’abonats.

Entre d’altres mesures, es limita la utilització de la piscina, que durant aquesta fase serà d’un usuari per carril i per un temps màxim de 45 minuts. Així, aquesta segona fase s’iniciarà amb més de 5.200 reserves setmanals a les sis piscines, que tindran un horari de dilluns a divendres de 8 a 22 hores, els dissabtes fins a les 21.30 h i els diumenges fins a les 14.30 h.

També es prioritzarà l’ús per a les persones majors de 65 anys, que podran accedir de forma preferent a les instal·lacions de 8 a 10 h.

S’ha posat en marxa un sistema de pròrrogues dels abonaments mensuals, trimestrals i semestrals actius durant l’estat d’alarma. Així, tots els usuaris que s’han vist afectats pel període d’interrupció dels serveis tindran accés de manera automàtica als poliesportius a partir de la data de reobertura, o bé podran sol·licitar la devolució de la part proporcional. En aquest sentit, durant la fase 2 no s’emetran nous abonaments ni accessos d’un dia.

En aquest nou context d’alerta, vigilància i reforçament de les mesures de protecció s’estableixen nous sistemes d’utilització de les instal·lacions, segons disposició de l’Ordre ministerial, per a recuperar els serveis amb les màximes mesures d’higiene i seguretat. És un nou escenari que requereix una adaptació progressiva i per aquest motiu s’ha publicat al web el protocol d’utilització, que es mantindrà durant aquesta segona fase de desescalada.

Reforç dels sistemes de desinfecció i mesures de distanciament

Entre d’altres aspectes, es reforçaran les tasques de neteja i s’incorporen sistemes de desinfecció de calçat i dispensadors de gel hidroalcohòlic. De 14 a 15 h s’interromprà el servei per a intensificar aquests treballs.

S’han elaborat circuits per al trànsit dels usuaris i es delimiten diferents zones amb vinils adhesius per a garantir les distàncies interpersonals de seguretat.

Les ocupacions de les zones comunes, les recepcions, els vestidors i els passadissos es limiten al 30 per cent de la cabuda màxima i la zona d’aparcaments al 50 per cent de les places per als vehicles.

D’altra banda, no es podran utilitzar les taquilles ni les dutxes de l’interior dels vestidors.

Tot el personal de les instal·lacions compta amb els equips de protecció individual (EPIs) per a exercir les seves funcions. També s’han instal·lat mampares de separació a les oficines i a les recepcions.

Comentarios cerrados