Esports suspèn les competicions d’esports col·lectius fins a final de temporada

16 mayo 2020 | Por lorenzo | Categoria: FFIB

La Direcció General d’Esports suspèn les competicons d’esports col·lectius de les illes fins a final de temporada.Les federacions esportives podran sol·licitar autoritzacions excepcionals d’esdeveniments, que estaran resoltes en menys de 10 dies

El Consell de Govern de les Illes s’ha donat per assabentat de la resolució de la Conselleria d’Afers Socials i Esports per mitjà de la qual se suspenen de manera definitiva totes les lligues i competicions d’equips vinculats a les federacions esportives de les Illes Balears fins al final de la temporada en curs 2019-2020. La resolució es publicarà aquest dissabte en el BOIB.

Des que el Consell de Ministres va decretar l’estat d’alarma s’han anat ampliant les suspensions de les competicions a les Illes Balears, en funció del que marcava la situació d’excepcionalitat; la darrera va ser fins al 31 de maig. Ara, una vegada que s’ha establert el període de desconfinament —que es pot allargar com a mínim a vuit setmanes, fins a tancar la fase 4, tenint en compte les característiques del nostre territori— i amb la intenció de donar la màxima informació possible amb claredat i antelació, s’ha decidit donar per tancada la temporada esportiva illenca de les competicions d’esports d’equip.

La resta de competicions i proves d’esportistes individuals que no estan incloses en l’apartat anterior i que també estan vinculades a les federacions de les Illes Balears queden suspeses fins el 30 de juny.

Durant tot el període de suspensió, de manera excepcional, es podrà sol·licitar una autorització a la Direcció General d’Esports per a la celebració d’algun esdeveniment esportiu de forma justificada i sempre que les condicions ho permetin. La Direcció General d’Esports l’autoritzarà o denegarà de forma expressa i mitjançant resolució en un termini màxim de 10 dies.

Les federacions, els clubs i els esportistes tenen la necessitat d’haver de planificar tots els esdeveniments esportius i de fer les reserves per desplaçar-se en el cas d’algunes competicions interilles que estaven previstes a partir de l’1 de juny. Ara, davant la incertesa, amb aquesta resolució, guanyen seguretat jurídica a l’hora de planificar el seu futur.

FFIB

Comentarios cerrados