Entrevista A Pep Mas Tugores “Collet”

2 abril 2020 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol Regional

Ara és època de confinament on tenim tranquil·litat, temps per pensar , reflexionar, quedar a casa , conèixer-se a un mateix o als altres. També és temps de llegir , pel que vos deixam una “”.

Josep Maria Mas Tugores “Collet”, nascut a Montuïri dia 26 de desembre de 1981, va estudiar magisteri (especialitat d’Educació Física) i un postgrau en Pedagogia Terapèutica. Actualment exerceix de PT a l’IES Damià Huguet. Té el nivell 1 d’entrenador i actualment cursa el nivell 2.
Gran part de la seva vida està lligada al futbol. Va formar part al futbol base del CD Montuïri fins el darrer any de Juvenil, quan va fitxar per La Salle. Va debutar com amateur a Vilafranca, i tornà a Montuïri uns tres anys. Va jugar també un any a l’Algaida (tot l’esmentat com a porter) i va acabar la seva carrera com a jugador de camp amb el CD Montuïri “B”.
Com a entrenador, va començar a entrenar equips base del CD Montuïri quan tenia 15 anys, i creu que ha passat per totes les categories. Fa uns sis o set anys, va començar a entrenar el Sant Francesc “B” Juvenil i després va ser l’entrenador de la Penya Arrabal Juvenil durant dos anys.
Des de la temporada 2019-20, i després de cinc anys de no entrenar cap equip, és el primer entrenador de l’Athletic Montuïri.

’ ̈ ?
Sí, i soci. Sempre que podia venia a veure els partits de local i qualque vegada a fora camp. Coneixia molt bé els jugadors i em feia il·lusió veure’ls jugar.

̀ ’ ̈?
Moltes coses. Havia dedicat tot aquest temps a altres inquietuds, però el cuquet ja em picava de feia un temps. Era el moment de donar una passa endavant, per què no? Era l’oportunitat de poder entrenar l’equip del meu poble. Record que molta gent em deia: “n’estàs segur?”. I com més m’ho pensava, més segur n’estava. També vaig haver de pensar que no seria fàcil entrenar l’equip del qual som aficionat, però aquest pensament no em va aturar.

̀ ́ ’ ̈ ?
Un projecte consolidat, de gent jove amb energia i això és l’essència de l’equip.
A més, amb una filosofia molt clara i amb la qual em sent molt identificat. Un espai on a través el futbol, els joves de Montuïri practiquen esport, tenen un punt d’unió i un sentiment de pertinença al seu poble.

̀ ́ ?
No separaria dins i fora, per jo és el mateix. Quan pens en el futbol que practica el meu fill, l’entenc com el camí perfecte per a formar els infants en tots els seus valors. A nivell amateur l’entenc com el camí perfecte per a establir relacions entre iguals, gaudir de formar part d’un grup. També és feina, esforç i sacrifici. Qui vegi el futbol com un simple joc on 22 jugadors peguen pilotades, està molt equivocat, és molt més guapo… Sobretot quan guanya l’Athletic.

’ ?
Sempre hi ha en Llorenç Miralles “de sa Rota”, que és el segon entrenador; en Tomeu Miralles “Marró”, que entrena els porters; i en Joan Verdera que ens prepara el material.
Els delegats són En Llorenç Mayol “Sito”, en Jordi “de s’Estanc”, en Pedro Febrer i en Joan Verdera.
Els dies de partit sempre hi són, i si a qualque entrenament els hem de menester també baixen… Si hi ha menjar baixen sempre.

’ ’? .
Molt bé. Només puc tenir bones paraules i agraïments cap als jugadors. Sí que és cert que hem hagut de fer moltes fitxes perquè hem tengut moltes lesions. També hem tengut moltes baixes, algunes de llarga durada i d’altres per motius laborals o d’estudis, però cap per motius esportius. Això demostra que el compromís dels jugadors és total.

, ̀ ?
Pens que és un encert per part de la federació. Dona molta més emoció a la lliga i més equips poden optar a aconseguir un objectiu. Esper qualque vegada poder disputar-ne un amb l’Athletic Montuïri.

’?
No podem dir que malament perquè la dinàmica no era positiva, però mai sabrem què hagués passat. El que sabem és que hem d’intentar seguir estant en la millor forma possible i recuperar tots els lesionats que tenim.

?
Que sàpiguen que l’actitud de tots els que formam l’equip és molt bona; que tenim molt present que representam un club, una afició i un poble i que en cada moment intentam fer-ho el millor possible per poder gaudir i fer gaudir.

?
Individualment, gaudir molt del que faig i fer que els jugadors també gaudeixin i entenguin el futbol com una oportunitat. Col·lectivament, que l’Athletic estigui el més amunt possible i que en acabar, sigui quin sigui el resultat, ens puguem dir que ho hem donat tot.

’ ?
És prest i no sé com estan les finances del club per dipositar clàusules. Acaben uns quants juvenils i m’agradaria molt que jugassin amb nosaltres. Tothom que tengui ganes de millorar l’equip i donar-li al club i al poble el que es mereix sempre serà benvingut.

́?
Agrair la confiança i la feina que fan la directiva, els ajudants, els delegats i els seguidors. Són els que donen sentit a la feina dels jugadors i del cos tècnic. És molt gratificant anar a jugar 40 kilòmetres enfora de casa i veure tanta gent de Montuïri. Esperam qualque dia poder celebrar coses junts. I convidar a tothom de Montuïri que li agradi el futbol i que encara no s’hagi engrescat amb l’Athletic Montuïri, que ho faci, que val la pena.

 

Athletic Club de Montuïri

Comentarios cerrados