L’Ajuntament de Palma condemna els atacs racistes a Diego Nunes

27 febrero 2020 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol Sala

MOCIÓ D’URGÈNCIA QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS PSIB-PSOE, UNIDES PODEM I MÉS PER PALMA- ESTIMAM PALMA RELATIVA A LA CONDEMNA D’ATACS RACISTES A L’ESPORT

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Aquests dies hem conegut la notícia que el jugador de futbol sala del Palma Futsal, Diego Nunes, va rebre al pavelló Siglo XXI de la ciutat de Saragossa en un enfrontament de la màxima categoria d’aquesta pràctica esportiva, insults racistes per part d’un sector de la grada. Aquests insults racistes es sumen a altres que s’han vist al món del futbol darrerament com els d’Iñaki Williams, jugador de l’Atlètic Club de Bilbao, que va rebre insults a l’estadi de l’Espanyol a Barcelona o el cas internacional de la lliga portuguesa en el que el jugador Moussa Marega també va ser insultat, encara que són molts més els casos coneguts.

L’esport esdevé en l’actualitat més significat que únicament la pràctica esportiva. Representa valors com l’esforç, la perseverança, la igualtat, el respecte, l’esportivitat, la companyonia i l’èxit col·lectiu. Malgrat aquests valors que la majoria d’implicats i implicades a l’esport segueixen, existeix una minoria que no ho respecten.

Treballar en contra d’atacs racistes, però també masclistes i homòfobs és responsabilitat de tots els agents implicats a l’esport: esportistes, aficionats, clubs i també de les institucions com al cas del jugador Diego Nunes on hauria d’actuar la Comissió Antiviolència depenent del Consejo Superior de Deportes (CSD). Les institucions i organismes esportius han d’adoptar mesures tant pel que fa al foment de la prevenció com també en la sanció d’aquests comportaments. Però en qualsevol cas és necessari fomentar els valors com la igualtat i el respecte des d’infants i conscienciar a tothom que aquestes pràctiques racistes, masclistes i homòfobes han d’acabar, també al món de l’esport.

Per tot això, en virtut de l’article 83 del reglament orgànic del ple de l’Ajuntament de Palma, els grups municipals PSIB-PSOE, Unides Podem i Més per Palma- Estimam Palma presenten la següent:

MOCIÓ

– L’Ajuntament de Palma manifesta el seu total rebuig a actituds i comportaments violents i racistes i, a la vegada, mostra el seu suport al jugador Diego Nunes i al Palma Futsal.

Palma, a 26 de febrer de 2020.

Francisco Ducrós Sonia Vivas Antoni Noguera

Portaveu Grup Municipal

PSIB-PSOE Portaveu Grup Municipal Unides Podem Portaveu Grup Municipal MÉS- Estimam Palma

Comentarios cerrados