Sports de ca Nostra

BALEARS SUMA 4 PUNTS ENTRE LA SUB14 I SUB16 AL CAMPIONAT NACIONAL I ES MEDIRÀ A ARAGÓ I MADRID A LA SEGONA FASE

Gran imatge pel que fa al nivell i bona valoració dels punts aconseguits per Balears aquest cap de setmana. Tercer dia del I Campionat nacional de seleccions territorials masculines sub14 i XI Campionat de seleccions territorials masculines sub16 a Son Malferit. Si ahir en la segona jornada Catalunya sub14 va caure 2-4 davant Andalusia i les respectives sub16 empataren 1-1, avui era el torn per al doble duel Illes Balears-Andalusia.

El primer partit, el sub14, acabà amb un 3-1 favorable als andalusos, vigents campions de la categoria l’any passat. El seleccionador Jaume Vives apostà per un 11 inicial format per: Íker Radó, Íker Sampedro, Antón Cortés, Toni Moragues, Lluch Jhardi, Alejandro Estévez, Lucas Vaney, Ismael Ez Zary, Fafanding Cisse, Víctor Fernández i Daniel Ramos. Andalusia va sortí a cop de martell. Equip robust i poderós físicament, als 10 minuts de partit ja havia fet dos goles. Dues jugades calcades: treta de córner rematada de forma imponent de cap pel capità andalús Izan. Dos cops de cap, dos gol. Imparables per Íker Radó, qui divendres va ser l’heroi contra Catalunya salvant dos gols al temps afegit però que avui ha anat de menys a més, fent una gran segona part. Poc a poc l’equip balear es va anar treint la pressió de damunt, imposant el seu futbol per baix, posant la qualitat per davant del físic, on Andalusia va ser millor. Fafanding Cisse, golejador divendres contra Catalunya tornà a fer una actuació espectacular, recuperant la pilota, regatejant i desmarcant-se. Avui però amb manco ocasions per demostrar el seu olfacte golejador. El capità Moragues, darrere, novament mantenia l’equilibri de l’equip. La segonga part va ser illenca. Només començar Ismael aconseguia retallar distàncies amb un xut sec. L’1 a 2 donava esperança a l’equip i a la grada. Balears ho intentà, sent superior en la segona meitat però Andalusia era molt perillosa a la contra. El número 7 andalús, José Cortés, va ser un problema constant per banda dreta. Al final, ja a les acaballes, el davanter Íker Villar firmava l’1 a 3 definitiu amb un bon control al punt de penal i ajudant-se del cos, cercant lloc per afusellar Radó. Poc premi per la feina de l’equip de Jaume Vives.

Poc després era el torn de la selecció sub16. Dirigida per Joan Manuel Darder, el técnic va apostar pel següent 11: Ferran Quetglas, Daniel García, José Luis Català, Erik Quevedo, Pedro Morell, Javier Ortiz, Pau Mascaró, Luka Romero, Marcos Plomer i Gabriel Salas. La selecció balear masculina cadet caigué divendres 1-2 contra Catalunya, en un duel on la manca d’encert i falta de sort de cara a porteria, l’impedí treure res de profit malgrat ser superior a Catalunya per molts de moments i no aprofitar una superior numèrica de dos homes als minuts finals, ja que els catalans es quedaren amb 9.

Avui però era una altra història. A diferència del partit sub14, en aquesta categoria el nivell físic era molt semblant, i tots dos equips intentaren ser dominadors imposant un gran ritme. El partit estigué molt igualat. Destacar el gran partit de Plomer, encarant, trepitjant la pilota amb molta classe i desbordant. També el capità Luka Romero donà mostres de la seva gran qualitat i lideratge. A la primera part, va fer un parell d’accions que aconseguiren l’aplaudiment de la grada, com un bon xut que obligà el porter andalús a intervenir. Totes les pilotes d’atac passaren per ell. Andalusia ho intentà amb ràpides transicions però cap dels dos marcà. A la segona part, Balears va fer una passa més i arribaren les ocasions. Una gran jugada personal de Luka Romero conduint des de tres quartes parts del camp, acabà amb un gran xut des de la frontal amb la pilota a l’escaire. Imparable. Quedava més de mitja hora i la selecció no va saber mantenir bé la renda, de fet va fer una passa enrere rebutjant pilotes i Andalusia es va ficar damunt l’àrea balear. Caden empatà al darrer minut de cap desmarcat des del segon pal aprofitant un rebuig. Mala sort. Balears no sabé administrar l’avantatge els darrers minuts.

La valoració d’aquesta primera fase és realment positiva, tenint en compte que es sumen els punts de la sub14 i sub16, han quedant en tercer lloc amb 4 punts, empatats amb Catalunya (que queda segona pels gols a favor) però Balears tenia dues grans potències autonòmiques, tenint en compte el nombre de llicències i campionats d’Espanya aconseguits.

Ara Balears afrontarà la segona fase del 5 al 8 de març, davant una primera i una segona, que molt probablement siguin Madrid i Aragó, sent Madrid la seu organitzadora. Tant la sub14 com la sub16 tenen molt complicat classificar-se per a la fase final, ja que només una vegada una selecció es va ficar amb 7 punts i amb 9 (que és el que podria aconseguir la sub14) no està garantida i s’hauria de veure què fan els altres grups).

 

Los comentarios están cerrados.