Sports de ca Nostra

LA FEDERACIÓ CONDEMNA ELS ACTES LAMENTABLES DE VIOLÈNCIA AHIR AL CAMPOS-PENYA ARRABAL DE JUVENIL PREFERENT

La Federació Balear de Futbol de les Illes Balears vol condemnar enèrgicament els actes violents ocorreguts en el dia d’ahir a Campos, entre el conjunt local i el visitant, Penya Arrabal, en partit corresponent a la categoria de juvenil preferent.

Avui dematí, el president Miquel Bestard ha estat en constant contacte amb el director general d’Esports del Govern de les Illes Balears, Carles Gonyalons. Totes dues institucions, Govern i FFIB, es mostren consternades pels dos fets violents ocorreguts al futbol en pocs dies.

A l’agressió múltiple entre el Campos i la Penya Arrabal de juvenil preferent d’ahir (amb invasió del públic inclosa i batalla totalment condemnable a la gespa), se li suma l’agressió d’un jugador de 23 anys fa uns dies.

Recordam que la setmana passada, un jugador del Son Sardina B va agredir brutalment amb un cop de puny sense cap justificació a un jugador de l’Athletic Huialfàs. La sanció esportiva s’està decidint per part del Comitè de Competició, mentre que el ja ex club, el Son Sardina, va prendre l’exemplar decisió de donar-li la baixa federativa i tancar-li les portes com a futbolista tant per entrenar com per jugar.

Competències

La Federació de Futbol vol recordar dos aspectes nivell de sanció. D’una part, serà el Comitè de Competició, una vegada analitzi l’acta arbitral, l’organisme qualificat per sancionar els possibles agressors o incitadors del partit pel que fa als dos equips. D’altra banda, en els incidents d’ahir a Campos pel que respecta a la invasió col·lectiva del públic per agredir, correspon a la Comissió d’Antiviolència de la Direcció d’Esports del Govern, la sanció econòmica a totes aquelles persones que hagin estat identificades.

Coordinador de grada

La FFIB vol recordar que fa tot el possible per eradicar la violència als camps de futbol de les illes. Primer ha creat els dos darrers anys una edició del Congrés de Futbol Base, amb ponents experts en l’àmbit educatiu i en valors. Només fent pedagogia des de ben petits serà possible que no hi hagi violència a l’esports.

D’altra banda, la Federació du setmanes aplicant el coordinador o coordinadora de grada, en categoria de prebenjamí fins cadet. És una figura rotatòria, un pare o una mare de cada equip que duen una acreditació penjada com a ‘coordinador de grada’ per tal de fer entendre als pares i les mares que assisteixen de públic que no poden impulsar cap tipus de violència, ni verbal ni molt manco física. Aquesta mesura no s’aplica al juvenil, perquè es considera que el problema es més fàcil de solucionar des d’edats més prematures, impulsant valors perquè els futbolistes els apliquin quan competeixen.

Los comentarios están cerrados.