CLAUSURA II CONGRÉS FUTBOL BASE (Galeria de fotos)

5 febrero 2019 | Por lorenzo | Categoria: FFIB

Alfredo Lorenzo, responsable d’Integritat i Seguretat de la RFEF, du endavant la , la conferència “Els valors del futbol a la gespa i a la grada”

 

GALERIA DE FOTOS

CLAUSURAT EL CONGRÉS DE FUTBOL BASE AMB LA DISTINCIÓ A LES MILLORS TARGETES BLANQUES PER FAIR PLAY

* Enguany la FFIB ha proposat crear un coordinador de grada i una mena d’APA a cada club

* La temporada 2017/18 els àrbitres tragueren més de 160 targetes blanques per fair play

La Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) ha clausurat avui migdia la II edició del Congrés del Futbol Base. Avui ha destacat per una part totes les conclusions de les diferents taules on s’han posat damunt la taula diferents punts de vista per millor el comportament i els valors al futbol base balear, i per altra, la segona conferència a càrrec d’Alfredo Lorenzo, director Integritat i Seguretat de la RFEF. El títol era “Els valors del futbol a la gespa i a la grada”.

Lorenzo ha exposat què és el fair play: “Significa respectar les normes del joc, als àrbitres, al rival, entre les aficions i els marges econòmics. Els mitjans de comunicació sempre es fan ressò quan hi ha un cas de violència condemnable però costa més veure accions de bon comportament. Entre tots podem fomentar els valors i el bon comportament. Hem d’aconseguir que el futbol sigui una activitat lliure de violència. Eradiquem la violència, el racisme, la corrupció i el dopatge, cada vegada hi ha menys grups ultres. Hi ha nins que s’estimen més que els seus pares i les mares no hi vagin al camp a veure’ls”.

El director d’esports del Govern, Carles Gonyalons, ha valorat molt positivament iniciatives com la targeta blanca, impulsada per la FFIB, i esdeveniments com el Congrés de Futbol Base, ja que milloren els comportaments als camps de futbol.

Targetes blanques

El Congrés s’ha clausurat amb l’entrega de diferents distincions a les millors targetes blanques de la temporada 2017/18. Recordem que la FFIB va crear la temporada passada la targeta blanca que els àrbitres tragueren a jugadors, aficions, delegats, entrenadors, etc… que demostressin fair play i un bon comportament. En total, entre futbol base i futbol sala els col·legiats mostraren la targeta blanca en més de 160 ocasions i ara la FFIB ha fet un recull dels motius de cada una d’elles i distingirà les accions que han de sevir d’exemple per a tothom, per categories, de prebenjamí a cadet i amb representació de tot el futbol balear. Jugadors que aturaren una jugada a punt de marcar en veure el porter rival en terra, que reconegueren i corregiren a l’àrbitre que una acció era culpa seva, penals xutats fora voluntàriament en no ser justos, entrenadors que decidiren jugar amb manco jugadors perquè el rival no completava l’onze inicial són alguns exemples admirables.

Premiats:

– Prebenjamí: Marcos Wertheimer Rossi

– Benjamí: Jaume Català Plichta

– Aleví: Club Viva Sport

– Infantil: Roberto Conejero Rotcha

– Cadet: Joan Adrover Fullana.

– Eivissa-Formentera: Carlos Vall Enrile.

– Menorca: Pol Diego Riera Bonet.

– Entrenador: Amando Gómez Colom.

– Delegat: Antonio Font Roca.

– Àrbitre: Noelia Muñoz Rodena

Comentarios cerrados