Sports de ca Nostra

Valors i família, II Congrés de Futbol Base Alfredo Lorenzo, de la RFEF, i Catalina Cebrián, de la FAPA, ponents

La Federació de Futbol de les Illes Balears té tancat el programa del II edició del Congrés del Futbol Base que se celebrarà els pròxims 1 i 2 de febrer. La primera edició se va celebrar al juny de 2017 i serví per fer un Codi Ètic. Ara és el moment de reforçar aquesta feina impulsant un segon encontre on la gran novetat serà proposar als clubs que organitzin una mena d’APA per tal que pares i mares estiguin en contacte amb els delegats i es pugui controlar i cridar l’atenció si qualque progenitor no es comporta adequadament a la grada. El compromís de la FFIB per eradicar la violència del futbol és màxim.

 

La FFIB de les Illes Balears ha tancat el programa que permetrà celebrar la II edició del Congrés del Futbol Base. Seran els dies 1 i 2 de febrer. Avui divendres s’ha dut a terme la tercera reunió de preparació, encapçalada pel president, Miquel Bestard, acompanyat pel vicepresident segon, Manuel López Lacal, el director esportiu, Pep Sansó, així com els responsables de les comissions de futbol base i futbol femení, respectivament, Jaume Sastre i Maria Jesús Tamurejo i Rafel Roig, president del comitè organitzador del Congrés.

El Congrés ja té definides les dues conferències a càrrec dels dos ponents convidats. D’una banda, divendres dia 1 de febrer, a les 16:30 hores, Catalina Cebrián, vocal de la Federació de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca, durà a terme la conferència “El col·lectiu organitzat de famílies en el futbol”. L’endemà, Alfredo Lorenzo, director Integritat y Seguretat de la RFEF, durà endavant la conferència “Els valors del futbol a la gespa i a la grada”, serà dissabte a les 12:30 hores.

Coordinadors de taula

Avui també s’ha decidit quins seran els coordinadors de taula per moderar les temàtiques: Salvador Fornés (àrbitres), Dani Vaquer (entrenadors), Biel Gelabert (delegats), Amedeo Espadaro (directius), Javi Herreros (mares i pares) i Llorenç Salvà (comitè jurídic).

El Congrés destacarà per damunt de tot per la proposta que la FFIB farà als clubs perquè organitzin una mena d’APA, com es fa a les escoles, per tal que els pares i les mares estiguin en contacte amb els delegats. D’aquesta manera, cada club tendria la seva APA, com a grup de contacte on els pares i les mares podrien debatre, comunicar-se i promulgar la no violència en l’esport. En el seu dia a dia, aquests grups de pares i mares podrien controlar i redreçar el rumb en cas que qualque progenitor no estigués mostrant un comportament adequat a la graderia.

Codi Ètic

L’objectiu de les ponències del II Congrés del Futbol Base serà reforçar els valors del fair play, la igualtat, el joc net i la feina en equip. Recordem que la I edició del Congrés de Futbol Base va tenir lloc al juny de l’any 2017 on es va crear i presentar un Codi Ètic. L’objectiu va ser comprometre els clubs i els pares dels jugadors i per això es varen fer dues jornades de feina on participaren representants implicats en el futbol en edat escolar: clubs, pares i mares, directius, entrenadors, àrbitres, tècnics i federats.

FFIB

Los comentarios están cerrados.