Sports de ca Nostra

COMENÇA EL II CONGRÉS DEL FUTBOL BASE DE LA FFIB

Alfredo Lorenzo, de la RFEF i Catalina Cebrián, de la FAPA, ponents del II Congrés de Futbol Base, divendres i dissabte, on es proposarà als clubs que creïn una mena d’APA

DEMÀ COMENÇA LA II EDICIÓ DEL CONGRÉS DE FUTBOL BASE

* L’any passat va néixer per eradicar casos de violència com el d’Alaró

* Enguany la FFIB proposarà crear una mena d’APA a cada club

* La temporada 2017/18 els àrbitres tragueren més de 160 targetes blanques per fair play

La Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) celebra aquest cap de setmana el II edició del Congrés del Futbol Base que se celebrarà els pròxims 1 i 2 de febrer. La primera edició se va celebrar al juny de 2017 i serví per fer un Codi Ètic i va néixer fruit d’una feina intensa en quedar tota la societat i el món del futbol consternats pels greus i violents incidents a Alaró. Ara és el moment de reforçar aquesta feina impulsant un segon encontre on la gran novetat serà proposar als clubs que organitzin una mena d’APA per tal que pares i mares estiguin en contacte amb els delegats i es pugui controlar i cridar l’atenció si qualque progenitor no es comporta adequadament a la grada. El compromís de la FFIB per eradicar la violència del futbol és màxim.

El Congrés durà a terme dues conferències a càrrec dels dos ponents convidats. D’una banda, divendres dia 1 de febrer, a les 16:30 hores, Catalina Cebrián, vocal de la Federació de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca, durà a terme la conferència “El col·lectiu organitzat de famílies en el futbol”. L’endemà, Alfredo Lorenzo, director Integritat y Seguretat de la RFEF, durà endavant la conferència “Els valors del futbol a la gespa i a la grada”, serà dissabte a les 12:30 hores.

Coordinadors de taula

Els coordinadors de taula per moderar les temàtiques: Salvador Fornés (àrbitres), Dani Vaquer (entrenadors), Biel Gelabert (delegats), Amedeo Espadaro (directius), Javi Herreros (mares i pares) i Llorenç Salvà (comitè jurídic).

El Congrés destacarà per damunt de tot per la proposta que la FFIB farà als clubs perquè organitzin una mena d’APA, com es fa a les escoles, per tal que els pares i les mares estiguin en contacte amb els delegats. D’aquesta manera, cada club tendria la seva APA, com a grup de contacte on els pares i les mares podrien debatre, comunicar-se i promulgar la no violència en l’esport. En el seu dia a dia, aquests grups de pares i mares podrien controlar i redreçar el rumb en cas que qualque progenitor no estigués mostrant un comportament adequat a la graderia.

Targetes blanques

El Congrés es clausurarà dissabte a les 14:00 hores amb l’entrega de diferents distincions a les millors targetes blanques de la temporada 2017/18. Recordem que la FFIB va crear la temporada passada la targeta blanca que els àrbitres tragueren a

jugadors, aficions, delegats, entrenadors, etc… que demostressin fair play i un bon comportament. En total, entre futbol base i futbol sala els col·legiats mostraren la targeta blanca en més de 160 ocasions i ara la FFIB ha fet un revista els motius de cada una d’elles i distingirà les accions que han de sevir d’exemple per a tothom, per categories, de prebenjamí a cadet i amb representació de tot el futbol balear. Jugadors que aturaren una jugada a punt de marcar en veure el porter rival en terra, que reconegueren i corregiren a l’àrbitre que una acció era culpa seva, penals xutats fora voluntàriament en no ser justos, entrenadors que decidiren jugar amb manco jugadors perquè el rival no completava l’onze inicial són alguns exemples admirables.

Els responsables que reberen una targeta blanca la temporada passada i que ara seran premiats per la FFIB són:

* Prebenjamí: Marcos Wertheimer

* Benjamí: Jaume Català

* Alevins: Club Viva Sport.

* Infantil: Roberto Conejero.

* Eivissa-Formentera: Carlos Vall

* Menorca: Pol Diego Riera

* Entrenador: Amando Gómez

* Delegat: Antonio Font Roca

* Àrbitra: Noelia Muñoz.

Los comentarios están cerrados.