Sports de ca Nostra

Germans Escalas acollirà la Copa Princesa 2019 aquest cap de setmana

Avui s’ha presentat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Palma la Copa Princesa de Voleibol Femení, que tindrà lloc aquest cap de setmana al Poliesportiu Municipal Germans Escalas, amb entrada gratuïta. Un esdeveniment que s’adscriu al programa Palmadona de l’Institut Municipal de l’Esport de l’Ajuntament de Palma.

 

 

A l’acte han intervingut la consellera de Cultura, Patrimoni i Esports, Fanny Tur; la tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll; la presidenta de la Federació de Voleibol de les Illes Balears, Dolores Besné, i l’entrenadora del CV JS Hotels CIDE, Cati Pol.

A la seva intervenció Moll ha animat a l’afició a assistir a “aquest encontre que és un impuls per a l’esport femení”, ha destacat també el treball i la solidesa del JS Hotel CIDE perquè “és un exemple de lluita”

Palma acollirà la dotzena edició d’aquest torneig nacional, que convoca als tres millors equips de Superlliga Femenina 2, més l’equip organitzador. L’equip local, el JS Hotels CIDE, obrirà la competició dissabte a les 17 h, davant l’Extremadura Arroyo, i a les 19 h serà el torn de Kiele Socuellamos i Autos Cancela Zalaeta. La gran final serà el diumenge 13 a les 11h al mateix pavelló.

L’any 2017 les jugadores del JS Hotels Ciutat CIDE varen demostrar la seva força i el bon joc a Gijón, on varen aconseguir el primer triomf per a Balears de La Copa Princesa. Una victòria per 1-3 de sobre Arona Tenerife Sud al Pavelló Braulio García, on es va disputar el torneig del KO. L’aportació de Lucrecia Dei Cas, elegida MVP del torneig, i Lauren Dickson va ser decisiva perquè el trofeu prengués rumb a Palma.

Així, el JS Ciutat CIDE tindrà l’oportunitat de revalidar el títol i ser el primer equip nacional en guanyar la Copa Princesa dues vegades. En aquest sentit, la consellera, Fanny Tur, ha destacat que “ens agradaria que l’únic club que té aquest títol nacional pugui tornar a tenir la Copa i ser un referent estatal”.

Les jugadores i l’equip tècnic de les comunitats de Castella La Manxa, A Coruña i Extremadura es desplaçaran a Palma, per a disputar el cap de setmana aquest torneig que posa de nou el vòlei femení al capdavant de la competició.

A la presentació també han assistit la directora insular d’Esports del Consell de Mallorca, Margalida Portells; el director general d’Esports de l’Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez; la regidora del grup municipal del partit popular, Lourdes Durán; la regidora del grup municipal Ciutadans, Patricia Conrado; el president del CV Ciutat CIDE, Toni Figuera; la directora de vendes de Roc Hotels, Mirjana Vodojevic, i la jugadora de CV Ciutat CIDE, Maider Sancho.

Taula rodona “Mujeres en la cima del voleibol”

Amb motiu de la Copa Princesa, la Federació de Voleibol organitza una taula rodona el dia 12 al Teatre Catalina Valls de Palma, moderada per la regidora Susanna Moll, en la qual participen dones molt destacades d’aquest esport, al cim del voleibol. Activitat emmarcada dins del programa Palmadona de l’IME, per a visibilitzar i reconèixer l’esport femení.

Besné ha explicat que aquest acte s’emmarca a la Copa Princesa “aprofitant aquest esdeveniment es durà a terme un col·loqui amb quatre espases meravelloses”, ha assenyalat en referència a les ponents, que seran les següents:

· María Luisa Pérez Grasa:

Comissària judicial de la Confederació Europea de Voleibol.

· Susana Rodríguez Játiva:

Àrbitre Internacional de Voleibol. 2 Jocs Olímpics. 3 Campionats del món de clubs. 7 Campionats d’Europa.

· Maribel Zamora:

Presidenta de la FCVB. Vicepresidenta de la FEVB. Presidenta de la Comissió Esport i Dona de la RFEVB.

· Cati Pol Martí:

Plata en els Jocs del Mediterrani 2005. 3 anys jugadora de Superlliga Femenina. 3a classificada Campionat. Europa sub-23 Vòlei Platja. Campiona d’Espanya Vòlei Platja 2018.

Los comentarios están cerrados.