Èxit de participació a la primera jornada de Fit Salut Palma 2018

22 septiembre 2018 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

La Fira preveu una participació de 30.000 persones durant tot el cap de setmana a les diverses activitats ofertes per les més de 100 entitats i federacions esportives que hi col·laboren

 

És un esdeveniment gratuït i es durà a terme tot el cap de setmana al parc de la Mar de 10.30 a 14.30 i de 16.30 a 20.30 h

 

Palma, 22 de setembre de 2018. – El batle de Palma, Antoni Noguera, i la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll, han inaugurat aquest matí la FIT SALUT PALMA 2018, la Fira del Fitnes, la Salut i l’Esport. L’acte ha comptat amb l’assistència del Comandant General de les Illes Balears, Juan Cifuentes; el director general d’Esports, Sergio Rodríguez; la directora insular d’Esports del Consell de Mallorca, Margalida Portells; regidors de la corporació municipal, representants de la Fundació Rana i Fundació Respiralia, així com patrocinadors de l’esdeveniment.

 

Després del tall de cinta, les autoritats i representats de les entitats han recorregut les 5 zones distribuïdes al parc de la Mar, on han arrencat totes les activitats amb un alt nivell de participació al llarg de la primera jornada, que ha estat marcada per un dia assolellat i activitat a tots els espais. L’esdeveniment espera una assistència de 30.000 participants durant el cap de setmana a les 75 activitats diàries, tallers i exposicions que ofereixen les 100 entitats que col·laboren en l’organització durant el seu horari d’obertura, de 10.30 a 14.30 i de 16.30 a 20.30 h.

 

 

La FIT-Salut Palma 2018 és un esdeveniment gratuït, adscrit a la Setmana Europea de l’Esport, que es du a terme a tots els països comunitaris del 23 al 30 de setembre. Està dirigit a tota a la ciutadania, amb l’objectiu de promoure la salut a través de l’activitat física, apropant l’esport i els hàbits saludables als ciutadans per a aconseguir una millor salut i, per tant, qualitat de vida.

 

 

Primera jornada plena d’energia

 

La primera jornada de Fit Salut ha tingut molt bona acollida i els assistents han pogut participar a les activitats de les 5 zones distribuïdes al parc de la Mar. Els 5 escenaris del parc han acollit les classes dirigides de Fitnes, amb una variada proposta d’activitats com body combat, zumba, cycling, body balance, hipopressius, pilates, balls, etc.

També es dedica una zona a expositors de l’àmbit esportiu i de la salut i dues zones recreatives infantils, orientades a la promoció del joc i l’exercici físic adequat a cada edat. Al llac es troben les activitats nàutiques, com paddle surf, piragüisme o vela, i un gran envelat d’arts marcials i gimnàstiques suaus. A més, es destina una zona als joves, en la qual poden practicar cal·listènia, tennis, hoquei, tir olímpic, tir de fona, handbol, rugbi, pista d’aventures, duatlons i més activitats a l’aire lliure com Nordic Walking i entrenaments funcionals

La piscina, instal·lada a la zona 4, acull els tallers de salvament i baptismes de busseig, i a la zona 3, SAMU 061 imparteix tallers per a l’aprenentatge de les tècniques de recuperació cardiorespiratòria, RCP.

A la zona 1, dins l’horari d’obertura de la Fira, Manel García, autor del llibre «El velòdrom de Tirador» i Emilio de la Cámara Fuster, autor de ¿Cómo ser campeón del mundo a los 70 años?, acompanyat del seu protagonista, Emilio de la Cámara Perona, estan a Fit Salut Palma 2018 per tal de donar a conèixer les seves obres i compartir els seus coneixements i experiències amb els assistents a la Fira del Fitnes, la Salut i l’Esport

Aquest horabaixa, a les 17 hores les jugadores del JS Hotels Ciutat CIDE i els jugadors del Club Urbia Voley Palma promocionaran els Trofeus Ciutats de Palma d’ambdues categories que es duran a terme les pròximes setmanes a l’envelat de l’IME.

L’horabaixa també es proposen dues activitats extraordinàries: la Marxa solidària Nordic Walking Fundació Rana, que tindrà lloc a la zona 4 i el concert en acústic de Bruno Sotos, de la mà de Los 40 Mallorca, que tindrà lloc a l’escenari del llac a partir de les 20 h. 

Activitats per a demà

Demà diumenge es mantenen les activitats puntuals i permanents del programa. De 10 a 13.30 h, tindrà lloc a la zona de l’Escullera la Cursa Quilòmetres Solidaris contra la Fibrosi Quística, organitzada per la Fundació Respiralia i l’Associació Balear de Fibrosi Quística.

A les 11 h, a la zona 4 del palmerar, tindrem la concentració motera de Princesas del Asfalto i a les 12 h, a l’escenari del llac, el club presentarà la III Ruta motera Chalecos Rosas a benefici de l’AECC.

A partir de les 12 h, la campiona d’Europa de SUP, Laura Quetglas, participarà al taller del llac de paddle surf de la zona 2. I si el vent ho permet, comptarem amb el vol captiu de globus aerostàtic a la zona 5,  de 19 a 21 h.

L’AECC participarà a diferents activitats previstes per a diumenge, amb motiu del Dia Mundial de la Investigació del Càncer, per a promoure la seva campanya de conscienciació “Mou-te per la investigació”, a les 11h a l’escenari del palmerar i a les 19 h a l’escenari del llac

Tota la proposta d’activitats que integra el programa de FIT-Salut Palma 2018 és possible gràcies a la participació i el suport de totes les entitats patrocinadores, col·laboradors, centres de fitnes, empreses del sector de la salut, associacions, clubs, federacions, voluntariat esportiu de Palma i treballadors que participen aquest cap de setmana a la fira.

 

Premsa Ajuntament de Palma

 

 

 

 

 

Comentarios cerrados