LA PENYA BARCELONISTA ELS TAMARELLS PROPOSA LA INCORPORACIÓ DEL NOM DE MARIONA CALDENTEY PEL CAMP DE FUTBOL DE FELANITX

13 julio 2018 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol Regional

El passat dilluns en el transcurs del col·loqui “Mallorquins en el Barça, les nostres estrelles” on hi participàvem esportistes internacionals com Mariona Caldentey, Patricia Guijarro, Virginia Torrecilla i Pau Tendero.

  A davant d’un centenar de persones, després d’una xerrada distesa i entretinguda pels assistents, en la part final el president de la penya va donar la notícia.

    El mateix dilluns la penya barcelonista havia donat entrada en el registre de l’Ajuntament de Felanitx l’acord per unanimitat de l’anterior reunió de junta, el de la iniciativa popular de recollida d’adhesions perquè el camp de futbol d’Es Torrentó dugui a més el nom de Mariona Caldentey Oliver, amb el següent argumentari:

 

* Esportista felanitxera d’èlit

* Competeix amb el seu club, el FC Barcelona, al màxim nivell nacional i internacional (Lliga, Copa, Copa d’Europa)

* Guanyadora amb el seu club de la Lliga, la Copa de la Reina en tres ocasions, i la Copa Catalunya.

* Un gol seu fou el decisiu i el que va donar el títol de la Copa de la Reina 2018 al FC Barcelona.

* Internacional amb la selecció espanyola en totes les categories (sub-17, sub-19 i absoluta)

* Participant en la fase classificatòria pel Mundial de futbol, que es jugarà a França en el 2019.

* Guanyadora amb la selecció espanyola de la Copa del Algarve en el 2017.

* Un gol seu fou escollit el millor del Mundial sub-20 en el 2016

* Primera felanitxera (i felanitxer) internacional en un esport col·lectiu.

* Seria la primera vegada que es dóna nom d’una dona a un recinte públic esportiu, després del Poliesportiu Guillem Timoner o del Pavelló Toni Peña.

* En altres recintes públics també han predominat els noms masculins, cas del Col.legi Joan Capó, a Biblioteca Nadal Batle, l’Escola de Música Pare Aulí, o la Sala Miquel Barceló.

* No consta tampoc cap via pública ni carrer dins el terme de Felanitx que dugui el nom d’altra dona felanitxera

* Gràcies a l’auge del futbol femení, ara retransmès per televisió la gran majoria de partits, pràcticament se poden seguir tots els que juga na Mariona, i no es deixa d’escoltar: “Mariona Caldentey, la jugadora de Felanitx”. El nom del poble que l’ha vista néixer i créixer se pot escoltar bastants vegades en cada transmissió. Felanitx és protagonista i notícia, també gràcies a Mariona Caldentey.

* Se considera que ara que aquesta esportista femenina destaca tant nacional com internacionalment mereix aquest reconeixement per part d’un poble que és sensible amb la visibilitat de la dona. 

 

Les primeres en enviar la seva signatura, el passat dilluns, foren dos dels símbols del futbol femení a les Balears; Melisa Nicolau, ex jugadora i capitana del FC Barcelona i de la selecció espanyola, i Pili Espadas, ex capitana i senyera del Collerense, equip més emblemàtic i destacat en futbol femení en les Illes Balears.

 

Ara s’obre un període de sis mesos, fins el dia 9 de gener del 2019, on s’efectuarà la recollida d’adhesions en diferents punts del terme que en breu anunciarem. Així mateix se podran adherir a aquesta iniciativa qualsevol entitat que ho desitgi, d’àmbit esportiu, cultural, social, etc. Una vegada complert aquest termini  se validaran aquestes adhesions i s’enregistraran i entregaran a l’Ajuntament, perquè en la següent plenària, posi en valor aquesta iniciativa i prengui la corresponent decisió considerant la proposta realitzada.

 

  Així l’històric camp d’es Torrentó, a tres anys de complir el seu centenari, se pot veure acompanyat amb mèrits més que suficients del nom de la jugadora internacional Mariona Caldentey Oliver.

La Junta Directiva

Comentarios cerrados