Homenatge a la tricampiona de motocilisme Pakita Ruiz

2 diciembre 2017 | Por lorenzo | Categoria:

Aquest horabaixa ha tingut lloc al vestíbul de Cort l’acte d’homenatge a Pakita Ruíz, campiona d’Espanya de motociclisme Open 600cc que va revalidar el títol per tercer any consecutiu al circuit de Jerez el passat 28 d’octubre.  

 

Noguera: Pakita Ă©s una dona lluitadora, una dona emprenedora i una dona jove

 

  Susanna Moll: Un exemple de constància, de superació i de coratge que ens mostra que l’esport femení es fa camí i es fa visible

 

 

A l’acte han intervingut el batle de Palma, Antoni Noguera; la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll, i el president de la Federació Balear de Motociclisme, Pedro Mas. Pakita també ha dirigit unes paraules als assistents, entre els que es trobaven el director general d’Esports, Sergio Rodríguez; el regidor del grup municipal de Ciutadans, Pep Lluís Bauçà; els seus familiars, membres del club de fans i representants del Club Princesas del Asfalto.

 

El batle ha lliurat una placa en reconeixement als seus èxits esportius i ha destacat la lluita i el sacrifici de les dones per a destacar al món de la competició, “Pakita és una dona lluitadora, una dona emprenedora i una dona jove”, ha afirmat.

 

Moll ha destacat el seu palmarès esportiu i ha relatat algunes anècdotes dels inicis de la seva carrera esportiva “Pakita és un exemple de constància, de superació i de coratge que ens mostra que l’esport femení es fa camí i es fa visible a les diferents modalitats esportives”, ha manifestat.

El president de la Federació de Motociclisme ha elogiat a l’esportista palmesana “una pilot consagrada i un referent per a les nines que comencen al motociclisme”.

 

Un binomi de passĂ­Ăł

 

La seva afició per les motos l’ha heretat del seu padrí, que la va introduir de ben petita al món del MiniCross i Supermotard, per a centrar-se més tard al món de la velocitat i de la competició.

 

Va ser la primera dona que va aconseguir el títol de campiona de Balears l’any 2011 a la categoria de 80 centímetres cúbics, títol que va brindar al seu amic Nofre Quijada.

 

La seva trajectòria, des d’ençà, ha estat plena d’èxits; però també de dificultats per a aconseguir patrocinadors i assolir els seus somnis.

 

Així, gràcies al suport incondicional de la seva família, el seu club de fans, i la venda de calendaris, que ella mateix venia pels comerços, va mantenir la seva lluita i el seu objectiu.

 

Va guanyar l’any 2015 el Campionat de Balears Supersport, i el mateix any es va proclamar Campiona d’Espanya de Fèmines de 600 centímetres cúbics a Navarra.

 

L’any 2016,  sense aconseguir patrocinadors, es va incorporar a l’equip “Champi Women Racing” i va tornar a pujar al pòdium amb el títol de Campiona d’Espanya a la categoria Open 600.

 

Amb la seva força, la seva il·lusió i les seves qualitats com a esportista i com a persona, la ambaixadora de PalmaDona ha tornat a demostrar enguany la seva autoritat al circuit proclamant-se de nou campiona d’Espanya.

 

Comentarios cerrados