L’IME i la Conselleria de Salut posen en marxa aquest dissabte a Can Pastilla el nou programa gratuït Nordic Walking Saludable

5 octubre 2017 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

Nordic Walking SaludableEl programa recull 18 jornades d’iniciació, 6 més que la primera edició, que es duran a terme des dels centres de salut dels barris de Palma 

Susanna Moll: “Volem ampliar una activitat amb molt bona acollida i que els ciutadans incorporin hàbits saludables a la seva rutina i dins el seu entorn habitual” Els participants rebran una camiseta de les jornades i es posa a la seva disposició el préstec de bastons

NordicWalking SAludable oct_des2017

L’Institut Municipal de l’Esport (IME), la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca posen en marxa un nou programa Nordic Walking Saludable, unes jornades d’iniciació a la marxa nòrdica completament gratuïtes i aptes per a tothom que comencen aquest dissabte a les 10 h al Centre de Salut Platja de Palma – Can Pastilla.

 

Després de l’èxit de la primera edició, que es va desenvolupar d’octubre a  juny amb 500 participants, l’IME i la Conselleria de Salut han decidit consolidar les jornades anteriors i ampliar la proposta amb cinc noves rutes per tal d’arribar a més població i difondre de manera més efectiva la vida activa i els hàbits saludables. Així, el nou programa recull 18 rutes d’iniciació al nordic walking, que tindran lloc a diferents barris de Palma amb el punt de sortida des dels centres de salut.

 

En aquest sentit, Moll ha destacat que “volem ampliar una activitat amb molt bona acollida i que els ciutadans incorporin hàbits saludables a la seva rutina i dins el seu entorn habitual”.

 

Aquesta modalitat esportiva contribueix a impulsar la vida activa dels ciutadans dins un entorn proper. Un dels principals objectius del programa Nordic Walking Saludable és acostar els ciutadans a una activitat sana i incorporar-la al seu dia a dia per a millorar a curt termini la seva qualitat de vida donant-los eines per a adquirir hàbits saludables. És una activitat molt apropiada per a tots els grups de població, fàcil d’aprendre i que aporta nombrosos beneficis per a la salut en l’àmbit fisiològic, psicològic i social.

 

Rutes quinzenals

El programa, que s’iniciarà aquest dissabte a les 10 h al Centre de Salut Platja de Palma – Can Pastilla, recull dues jornades mensuals que tindran lloc als següents centres de salut:

 

Rutes d’octubre a desembre de 2017:

 • 7 d’octubre. Ruta16, Centre de Salut Platja de Palma – Can Pastilla
 • 21 d’octubre. Ruta 1, Centre de Salut Escola Graduada
 • 4 de novembre. Ruta 21, Unitat Bàsica Son Sardina
 • 18 de novembre. Ruta 8, Centre de Salut Santa Catalina
 • 2 de desembre. Ruta 6, Centre de Salut Valldargent (punt de trobada a la plaça de Serralta)
 • 16 de desembre. Ruta 13, Centre de Salut del Coll d’en Rabassa

 

Rutes de gener a juny de 2018:

 • Ruta 5, Centre de Salut Son Gotleu
 • Ruta 18, Centre de Salut Arquitecte Bennàssar
 • Ruta 39-40, Centre de Salut Son Cladera – la Indioteria
 • Ruta 35, Centre de Salut Casa del Mar
 • Ruta 7, Centre de Salut Son Serra – la Vileta
 • Ruta 4, Centre de Salut Son Rutlan
 • Ruta 12, Centre de Salut Pere Garau
 • Ruta 22, Centre de Salut Son Pisà
 • Ruta 24, Centre de Salut Rafal Nou
 • Ruta 19, Centre de Salut Sant Agustí
 • Centre de Salut El Terreno
 • Centre de Salut Emili Darder

 

Les persones interessades poden enviar un correu electrònic a nordicwalking@palma.es o es poden inscriure a l’inici de l’activitat. Els participants rebran una camiseta de les jornades i es posa a la seva disposició el préstec de bastons.

 

 

 

Comentarios cerrados