El Govern presenta els criteris de selecci贸 per accedir als seus 23 programes de Tecnificaci贸 Esportiva

28 junio 2017 | Por lorenzo | Categoria:
CapturaEls criteris serveixen per seleccionar, el m茅s objectivament possible, els talents esportius per a projectar-los \ Cada un dels 23 programes de tecnificaci贸 exigeix uns criteris espec铆fics

La Conselleria de Cultura, Participaci贸 i Esports ha presentat avui els criteris de selecci贸 per a la temporada 2017-2018 per poder accedir als diferents programes de tecnificaci贸 del Centre de Tecnificaci贸 Esportiva de les Illes Balears del Govern.
El director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundaci贸 per a l’Esport Balear, Joan Noguera, i el seu director de Promoci贸 i Patrocini, Biel Arrom, han presentat els criteris de selecci贸 al poliesportiu Pr铆nceps d锟紼spanya. Actualment el Govern de les Illes Balears, a trav茅s de la Fundaci贸 per a l’Esport Balear, ens adscrit a la Conselleria, desenvolupa 23 programes esportius, 3 d锟絜sports col路lectius (b脿squet, rugbi i voleibol) i la resta d锟絜sports individuals (atletisme, b脿dminton, boxa, ciclisme, gimn脿stica art铆stica femenina, gimn脿stica art铆stica masculina, lluita, motociclisme, nataci贸, nataci贸 per a discapacitats, nataci贸 sincronitzada, pirag眉isme, salts de trampol铆, taekwondo, tennis, tir amb arc, tir ol铆mpic, triatl贸, vela, i windsurf). Existeixen uns criteris de selecci贸 espec铆fics per a cada programa de tecnificaci贸. La intenci贸 d’aquests criteris 茅s localitzar i seleccionar, el m茅s objectivament possible, els talents esportius de la Comunitat Aut貌noma. De l’aplicaci贸 dels criteris de selecci贸 en sortir脿 el grup -per for莽a, redu茂t- de joves que puguin formar part d’aquests programes.
Les pautes de selecci贸 que s’especifiquen per a cada programa s贸n resultat d’un profund estudi per part dels responsables t猫cnics i m猫dics de la Fundaci贸 per a l锟紼sport Balear de la Conselleria. S’han tingut en compte par脿metres de cada especialitat, tal com els resultats esportius, el r脿nquing, la morfologia, i els indicadors que proporcionen les diferents proves biom猫diques, t猫cniques i f铆siques espec铆fiques de cada modalitat quan en s贸n determinants per a la pr脿ctica del seu esport. Una vegada aplicats els criteris es podran seleccionar, entre els joves aspirants a ingressar en els programes, aquells que potencialment s’ajusten m茅s als perfils que els distints esports exigeixen i que permeten suposar una major projecci贸 esportiva.
Hi ha un total de 270 places, la qual cosa suposa un augment d’un 2,6% respecte de la temporada 2016-2017 en qu猫 se’n van oferir 263.

Comentarios cerrados