El Atlético Baleares cae eliminado en el minuto 118 de la prórroga

11 junio 2017 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol de 2B

19179605_10211555880005245_1840301687_oPese a la buena imagen, juego y ocasiones, la mala suerte con un autogol frustra el sueño del ascenso Se acabó el sueño del ascenso por el Atlético Baleares en esta temporada 2016-17 que hoy ha terminado en Albacete. Tras 120 minutos de gran despliegue físico, pundonor y buen juego, los balearicos cayeron eliminados en la prórroga, con un gol en propia puerta de David Prieto en el minuto 118. Pese a gran parte del encuentro ser superior al Albacete, será el equipo manchego quien dispute la ronda final por el playoff de ascenso.

La primera parte estuvo marcada por el gran respeto que se tenían ambos rivales. Josico dispuso de un 4-1-4-1, con David Prieto supliendo a Vallori (con molestias) en el eje de la zaga junto a Manu y Esteban (Guasp sufre una rotura en el isquiotidial) y Marcel en los laterales, com Uche de pivote defensivo.

El centro del campo fue para Malik y Fullana, las bandas para Delgado y Xisco y en punta de ataque Rubén Jurado. La primera ocasión llegaría en el minuto 5, con un remate suave de cabeza de José Fran a las manos de Aulestia. En el 7 llegaría la réplica del ATB, con una combinación entre Jurado y Xisco, que acaba con una vaselina fuera del mallorquín. La primera media hora sería de mucha lucha, sin claro dominador y con un calor asfixiante. En el minuto 29, en un córner, Jurado no llega a empujarla en boca de gol por centímetros. En el minuto 34 llegaría la primera gran ocasión del partido, que solo la mala suerte evitó que acabara en el 0-1.

Gran robo en tres cuartas partes del campo de Jurado, con una gran conducción y cesión a la derecha a Xisco, para que desmarcado, chute al palo corto de Tomeu Nadal, rebotando la pelota en el poste.

En el minut 43, Aridane dispuso de un mano a mano pero su chut cuando lo tenía todo para marcar en el punto de penalti lo mandó a las nubes.  La segunda parte se iniciaría igual que la primera, sin un claro dominador, con 200 aficionados balearicos en la gradas animando y haciéndose notar. Un gran cambio de banda de Xisco, con un buen control y centro de Delgado, serviría para asistir a Rubén Jurado en el 56, quien de cabeza con potencia marcaría el 0-1. 13er gol del andaluz esta temporada, empatando como pichichi con Xisco.

El Albacete se volcaría al estar en ese momento eliminado. En el 68, Aridane no llega a un pase de la muerte casi en boca de gol. En el 74, una falta lateral botada por José Fran al segundo palo es rematada por Aketxe para empatar el partido.

El ATB logró estar 16 minutos clasificados. Lejos de bajar los brazos, el conjunto balearico dispuso de una ocasión clarísima para marcar un minuto después, en el 75, tras una galopa imponente de Fullana.

El de Montuïri supera a tres contrarios con una gran conducción y cambio de ritmo y cede a Delgado solo, quien en su mano a mano con Tomeu Nadal no logra marcar el que hubiera sido el 1-2.

El marcador no se movería y nos iríamos a la prórroga.  La primera parte de la prórroga fue un monólo del ATB, con 15 minutos con claras ocasiones.

En el 93 Marcel chuta fuera desde fuera del área y en el 95 Fullana, también de esa distancia, a las manos de Tomeu Nadal. En el 98 Marcel repite disparo desde la frontal y su lanzamiento roza el palo largo de la portería del Albacete.

En el minuto 100 de partido, es decir el 10 de la prórroga, Manu hizo una jugada espectacular desde el lateral derecho, sorteando rivales en la frontal del área, para asistir a Delgado, quien desde el punto de penalti chuta alto por encima del larguero. Tres minutos más tarde, el jugador gallego, demostrando su peligrosidad y gran momento de forma, chutaría a las manos del portero manacorí. Merecía muchísimo más el ATB, por su gran personalidad en el Carlos Belmonte.

La segunda parte de la prórroga vendría marcada por el juego bronco, interrumpido, las pérdidas de tiempo y el escaso fútbol que se vio. Ambos conjuntos sabían que se jugaban mucho. Cuando todo parecía que acabaría en la ruleta de los penaltis, un centro es rematado por Aridane en el área pequeña y Aulestia hace un paradón pero el rechace acaba en autogol de David Prieto.

Malísima suerte del ATB en un final de partido cruel e injusto.

Ficha técnica. .Albacete Balompié: 1.Tomeu Nadal, 2. Álvaro Arroyo, 3. Noblejas, 4. Carlos Delgado ©, 5. Gaffor (62’ 15. Carnicer), 6. Rovirola (67’ 18. Aketxe), 7. Héctor (57’ 17. Josán), 8. Dani Rodríguez, 9. Aridane, 10. Iván Sánchez y 11. José Fran.

Atlético Baleares: 1. Aulestia, 2. Marcel, 3. Malik, 4. Manu, 5. David Prieto, 6. Esteban © 7 . Xisco (72’ 16. Vallori), 8. Uche, 9. Delgado, 10. Fullana y 11. Rubén Jurado (106’ 17. Becchio). Goles: 0-1 Rubén Jurado 56’.1-1  Aketxe 74’. 2-1  David Prieto (pp) 118’.

Árbitro: Rafael Sánchez López (comité murciano) Amonestó a los locales: Gaffor, Marc Rovirola, Dani, Aridane, Iván Sánchez. Amonestó a los visitantes. Xisco, Manu, Esteban, Vallori, Jaime Prado (segundo entrenador), Joan Mascaró (utillero), Ángel Gómez (delegado). Y expulsó a Delgado por doble amarilla y a Enzo desde el banquillo.  Incidencias Partido correspondiente a la vuelta de las semifinales del playoff por el ascenso a Segunda División A entre el Atlético Baleares y el Albacete Balompié. Carlos Belmonte. 28 grados. 6.000 espectadores. 250 balearicos.

Josico:  “Pido disculpas por no haber podido acabar este sueño”

El fútbol tiene estas cosas. Solo puede quedar uno y merecimos pasar dos. Dar las gracias a mi afición, a mi club y a mis jugadores por haber confiado en mí en este proyecto. Pido disculpes por no haber podido acabar este sueño. Solo tengo palabras de agradecimiento para el ATB, lo hemos tenido en la mano. La moneda ha caído del lado del Albacete. Los dos equipos estaban cansados en la prórroga. Es un cara o cruz. Te vas a la calle, los penaltys hubieran sido otra lotería. Estos partidos servirán para el futuro, es un club que quiere subir y está haciendo las cosas bien. La eliminatoria ha sido igualada y la recta final de la temporada ha sido buena. No sirve para nada porque no hay ascenso pero la ilusión llevantada en la isla vale mucho”.

19096151_10211555764402355_893156510_o 19096185_10211555740961769_205350772_o 19105024_10211555821243776_1964435104_o 19125399_10211555807323428_1954832652_o

COMUNICAT DE PREMSA / CRÒNICA ALBACETE – ATLÈTIC BALEARS  Atlètic Balears cau eliminat en el minut 118 de la pròrroga Tot i la bona imatge, joc i ocasions, la mala sort amb un autogol frustra el somni de l’ascens CRÒNICA S’ha acabat el somni de l’ascens per l’Atlètic Balears en aquesta temporada 2016-17, que avui ha acabat a Albacete. Després 120 minuts de gran desplegament físic, lluita i bon joc, els balearicos van caure eliminats en la pròrroga, amb un gol en pròpia porta de David Prieto en el minut 118. Tot i gran part del partit ser superior a l’Albacete, serà l’equip manxec qui disputi la ronda final pel playoff d’ascens.

La primera part va estar marcada pel gran respecte que es tenien els dos rivals. Josico va disposar d’un 4-1-4-1, amb David Prieto suplint Vallori (amb molèsties) en l’eix de la defensa al costat de Manu i Esteban (Guasp pateix un trencament al isquiotidial) i Marcel en els laterals, amb Uche de pivot defensiu. El centre del camp va ser per Malik i Fullana, les bandes per Delgado i Xisco i en punta d’atac, Rubén Jurado. La primera ocasió arribaria en el minut 5, amb una rematada suau de cap de José Fran a les mans d’Aulestia. En el 7 arribaria la rèplica del ATB, amb una combinació entre Jurado i Xisco, que acaba amb una vaselina fora del mallorquí. La primera mitja hora seria de molta lluita, sense clar dominador i amb una calor asfixiant. Al minut 29, en un córner, Jurado no arriba a empènyer en boca de gol per centímetres. Al minut 34 arribaria la primera gran ocasió del partit, que només la mala sort va evitar que acabés en el 0-1.

Gran robatori a tres quartes parts del camp de Jurado, amb una gran conducció i cessió a la dreta a Xisco, perquè desmarcat, xutés al pal curt de Tomeu Nadal, rebotant la pilota al pal. Al minut 43, Aridane va disposar d’un mà a mà però el seu xut quan ho tenia tot per marcar en el punt de penal, el va enviar als núvols. La segona part s’iniciaria igual que la primera, sense un clar dominador, amb 250 aficionats balearicos a la grades animant i fent-se notar. Un gran canvi de banda de Xisco, amb un bon control i centre de Delgado, serviria per assistir a Rubén Jurado al 56, que de cap amb potència marcaria el 0-1. 13è gol de l’andalús aquesta temporada, empatant com a pitxitxi amb Xisco. L’Albacete es bolcaria en estar en aquest moment eliminat. Al 68, Aridane no arriba a una passada de la mort gairebé a boca de gol. Al 74, una falta lateral botada per José Fran al segon pal és rematada per Aketxe per empatar el partit. El ATB va aconseguir estar 16 minuts classificats. Lluny d’abaixar els braços, el conjunt balearico va disposar d’una ocasió claríssima per marcar un minut després, en el 75, després d’una galopada imponent de Fullana. El de Montuïri supera a tres contraris amb una gran conducció i canvi de ritme i cedeix a Delgado sol, qui en el seu mà a mà amb Tomeu Nadal no aconsegueix marcar el que hagués estat l’1-2. El marcador no es mouria i ens aniríem a la pròrroga. Pròrroga

La primera part de la pròrroga va ser un monòleg de l’ATB, amb 15 minuts amb clares ocasions. Al 93 Marcel xuta fora des de fora de l’àrea i en el 95, Fullana, també d’aquesta distància, a les mans de Tomeu Nadal. Al 98, Marcel repeteix xut des de la frontal i el seu llançament frega el pal llarg de la porteria de l’Albacete. Al minut 100 de partit, és a dir el 10 de la pròrroga, Manu va fer una jugada espectacular des del lateral dret, sortejant rivals en la frontal de l’àrea, per assistir a Delgado, qui des del punt de penal xutà alt per sobre del travesser. Tres minuts més tard, el jugador gallec, demostrant la seva perillositat i gran moment de forma, xutaria a les mans del porter manacorí. Mereixia molt més l’ATB, per la seva gran personalitat al Carlos Belmonte.

La segona part de la pròrroga vindria marcada pel joc aspre, interromput, les pèrdues de temps i l’escàs futbol que es va veure. Tots dos conjunts sabien que es jugaven molt. Quan tot semblava que acabaria a la ruleta dels penals, un centre és rematat per Aridane a l’àrea petita i Aulestia fa una gran parada però el rebuig acaba en autogol de David Prieto. Molta mala sort de lATB en un final de partit cruel i injust.  Fitxa tècnica. Albacete Balompié: 1.Tomeu Nadal, 2. Álvaro Arroyo, 3. Noblejas, 4. Carlos Delgado ©, 5. Gaffor (62 ’15. Carnicer), 6. Rovirola (67′ 18. Aketxe), 7. Héctor ( 57 ’17. Josán), 8. Dani Rodríguez, 9. Aridane, 10. Iván Sánchez i 11. José Fran. Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. Marcel, 3. Malik, 4. Manu, 5. David Prieto, 6. Esteban © juliol. Xisco (72 ’16. Vallori), 8. Uche, 9. Delgado, 10. Fullana i 11. Rubén Jurado (106′ 17. Becchio). Gols: 0-1 Rubén Jurado 56 ‘.1-1 Aketxe 74 ‘.2-1 David Prieto (pp) 118 ‘. Àrbitre: Rafael Sánchez López (comitè murcià) Va amonestar als locals: Gaffor, Marc Rovirola, Dani, Aridane, Iván Sánchez.V a amonestar als visitants. Xisco, Manu, Esteve, Vallori, Jaume Prat (segon entrenador), Joan Mascaró (encarregat de material), Ángel Gómez (delegat). I va expulsar Delgado per doble groga i a Enzo des de la banqueta.  Incidències Partit corresponent a la tornada de les semifinals del play-off per l’ascens a Segona Divisió A entre l’Atlètic Balears i l’Albacete Balompié. Carlos Belmonte. 28 graus. 6.000 espectadors. 250 balearicos. Josico: «Deman disculpes per no haver pogut acabar aquest somni»

“El futbol té aquestes coses. Només pot quedar un i vam merèixer passar dues. Donar les gràcies a la meva afició, al meu club i als meus jugadors per haver confiat en mi en aquest projecte. Demano disculpes per no haver pogut acabar aquest somni. Només tinc paraules d’agraïment per al ATB, l’hem tingut a la mà. La moneda ha caigut del costat de l’Albacete. Els dos equips estaven cansats a la pròrroga. És un cara o creu. Et vas al carrer, els penals haguessin estat una altra loteria. Aquests partits serviran per al futur, és un club que vol pujar i està fent les coses bé. L’eliminatòria ha estat igualada i la recta final de la temporada ha estat bona. No serveix per a res perquè no hi ha ascens però la il·lusió llevantada a l’illa val molt».