Prop de 300 nedadors participen aquest cap de setmana en el Campionat d鈥橢spanya de Nataci贸 en Edat Escolar a Son Hugo

24 marzo 2017 | Por lorenzo | Categoria:
CapturaHi ha participaci贸 de les 17 Comunitats Aut貌nomes, entre els quals 20 nedadors s贸n de les Illes Balears

La consellera de Transpar猫ncia, Cultura i Esports, Ruth Mateu, i el director general d鈥橢sports i Joventut, Carles Gonyalons, han presentat aquest divendres el Campionat d鈥橢spanya de Nataci贸 en Edat Escolar, que enguany organitza el Govern conjuntament amb la Reial Federaci贸 Espanyola de Nataci贸, la Federaci贸 Balear de Nataci贸, la Federaci贸 d鈥橢sports Adaptats de les Illes Balears, l鈥橧nstitut Municipal d鈥橢sport de l鈥橝juntament de Palma, i convocats pel Consejo Superior de Deportes. Els han acompanyat el president de la Federaci贸 Balear de Nataci贸, Vicente C谩ceres, i el seu vicepresident, Vicente G贸mez, i el president de la Federaci贸 d’Esports Adaptats de les Illes Balears, Toni Pomar.
El campionat promet ser un esdeveniment esportiu del m茅s alt nivell, que es disputa en dues jornades: dissabte 25 es fa la primera i segona sessi贸 de proves, i diumenge 26, la tercera sessi贸, amb l’entrega de trofeus a migdia.
Durant els dos dies, i en un total de 30 proves, en el campionat estatal hi participen 298 nedadors de les 17 Comunitats Aut貌nomes de l’Estat, dels quals 145 s贸n nedadors, nascuts entre el 2003 i 2004, i 153 nedadores, nascudes entre el 2004 i 2005. Un total de 36 nedadors s贸n de nataci贸 paral铆mpica. Concretament, de les Illes Balears es disputen el p貌dium un total de 20 nedadors, 10 homes i 10 dones i, entre ellls, un 茅s nedador amb diversitat funcional.
芦脡s una gran satisfacci贸禄, ha expressat la consellera, 芦poder comptar amb dues jornades de campionat completes en qu猫 les federacions territorials de cada comunitat aut貌noma hi duen els seus millors nedadors en edat escolar, uns 300, amb els seus respectius millors temps en les diverses modalitats de nataci贸 de les categories masculina i femenina. Ruth Mateu agraeix 芦l’alta participaci贸 i l’esfor莽 que suposa que les seleccions es desplacin fins a Mallorca, sabent de l’esfor莽 afegit que suposa la insularitat禄.
芦L’esport, i en aquest cas la nataci贸, s贸n i han de ser est铆mul i motor per a la transformaci贸 social a trav茅s dels valors que aporta la mateixa activitat f铆sica. L’exercici f铆sic facilita la inclusi贸, les bones pr脿ctiques i la igualtat, m茅s enll脿 de la consolidaci贸 i promoci贸 d’h脿bits saludables.禄 En aquest sentit, Mateu ha recordat que, a trav茅s de la Fundaci贸 per a l’Esport Balear, i concretament des de l’脌rea d’Esport i Inclusi贸, 芦donam impuls a una l铆nia d’esport adaptat inclusiu, a banda del programa de tecnificaci贸 esportiva d’esport adaptat禄.

Comentarios cerrados