La XVI Gala de l鈥橢sport reconeix els m猫rits de 131 joves esportistes de Mallorca

8 febrero 2017 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

32646912211_1629a2cc1b_bUn any m茅s l鈥檈sport base s鈥檋a vestit de gala al Teatre Principal de Palma. La XVI Gala de l鈥橢sport, organitzada per la Direcci贸 Insular d鈥橢sports del Consell de Mallorca, ha reconegut i premiat l鈥檈sfor莽 de 131 joves esportistes de vint-i-tres federacions. Ha estat durant un acte que han presidit el president del Consell, Miquel Ensenyat, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles i la directora insular d鈥橢sports, Margalida Portells. Els atletes Mavi Garc铆a i Miquel Cap贸 han apadrinat aquesta setzena edici贸 de la Gala de l鈥橢sport.聽

 

Aquest dimarts vespre en l鈥檈scenari del Teatre Principal de Palma ha tingut lloc el reconeixement m茅s important que es fa a l鈥檈sport base de Mallorca. Ha estat durant la XVI edici贸 de la Gala de l鈥橢sport del Consell de Mallorca, en qu猫 s鈥檋an reconegut els m猫rits esportius de 131 esportistes en edat escolar, que han estat campions d鈥橢spanya en algun esport individual o col路lectiu, o han aconseguit un lloc al p貌dium en una competici贸 internacional durant l鈥檃ny 2016. Representen 23 federacions esportives de les Illes Balears: atletisme, b脿dminton, ball esportiu, boxa, ciclisme, persones amb discapacitat (FEBEB), gimn脿stica, golf, h铆pica, judo i esports associats, nataci贸, p脿del, patinatge, pirag眉isme, taekwondo, tennis, tennis de taula, tir amb arc, tir amb fona, tir ol铆mpic, triatl贸, vela i voleibol.

Joves esportistes que, a m茅s, han pogut con猫ixer de primera m脿 l鈥檈xperi猫ncia de grans atletes com Mavi Garc铆a i Miquel Cap贸, padrins de la Gala de l鈥橢sport 2017, que un dia tamb茅 formaren part de la gran fam铆lia de l鈥檈sport base a Mallorca. Els missatges de suport tamb茅 han arribat del pirag眉ista campi贸 ol铆mpic a Rio de Janeiro Marcus Cooper i del motociclista Joan Mir, que han volgut enviar un missatge encoratjador a tots els joves que s鈥檈sforcen dia a dia en la pr脿ctica esportiva.

La setzena edici贸 d鈥檃questa Gala de l鈥橢sport base ha servit tamb茅 per recon猫ixer la聽feina feta per diferents persones i entitats a favor del foment de la pr脿ctica esportiva i en la divulgaci贸 dels valors entre els m茅s joves. Aix铆, enguany el premi JUGAM ha estat per a tots els clubs que actualment formen part del programa de foment de valors en l鈥櫭爉bit esportiu 芦JUGAM amb l鈥檈lit禄: el Reial Club Esportiu Mallorca, el Club Atl猫tic Balears, l鈥橝ssociaci贸 Esportiva Palma Futsal, el Club Bah铆a San Agust铆n (Palma Air Europa i Institut de Fertilitat), l鈥橢spanya Hoquei Club, el Club Voleibol CIDE, el Voleibol Ca鈥檔 Ventura, la Uni贸 Esportiva Collerense i l鈥檃ssociaci贸 Discaesports. Aquest projecte ha obert una via de col路laboraci贸 estable entre la Direcci贸 Insular d鈥橢sports i els clubs per organitzar jornades l煤diques, esportives i formatives durant tot l鈥檃ny i promoure, aix铆, les qualitats lligades a l鈥檈sport en esdeveniments de gran repercussi贸.

D鈥檃ltra banda, la distinci贸 del programa 芦Jocs esportius escolars禄 (JEE) ha reconegut la feina feta des del municipi d鈥橝lar贸 per implicar-se en l鈥檕rganitzaci贸 d鈥檃ctivitats de promoci贸 esportiva municipal i de promoci贸 esportiva extraescolar. Les entitats que hi participen regularment s贸n l鈥橴D Alar贸, el Club Futbol Sala Alar贸, l鈥橝lar贸 Volei i el Club Tennis Taula Alar贸. Cal destacar la participaci贸 activa d鈥檃quests clubs a totes les jornades organitzades pel Consell de Mallorca en diferents punts de la geografia mallorquina i la bona predisposici贸 del municipi a cedir les seves instal路lacions per fer-hi jornades del programa JEE.

En l鈥檃partat d鈥橢ntitats, la distinci贸 en aquesta Gala 2017 ha estat per a la cooperativa d鈥檈nsenyament CIDE, que celebra el 50猫 aniversari i 茅s la cooperativa d鈥檈nsenyament m茅s antiga de tot Espanya. Des de l鈥檌nici, el CIDE ha tingut instal路lacions esportives importants, que s鈥檋an millorat al llarg dels anys. Actualment, disposen d鈥檜n camp de futbol, un poliesportiu, un camp de voleibol i tres camps de b脿squet, entre d鈥檃ltres. S贸n espais destinats a potenciar l鈥檈sport i els valors que s鈥檋i treballen cada dia. Actualment l鈥檈scola mant茅 un gran comprom铆s amb les activitats esportives, tant dins com fora del centre, i organitza activitats com el cam铆 de Sant Jaume, la Travessa per la serra de Tramuntana, la cursa solid脿ria, les jornades i diades esportives, etc. En l鈥櫭爉bit extraescolar, el CIDE est脿 molt vinculat amb els clubs esportius de b脿squet, futbol, b脿dminton i voleibol, que tenen una traject貌ria important i que acumulen 猫xits en les lligues respectives. A m茅s, ofereix una gran oferta d鈥檃ctivitats esportives complement脿ries.

Finalment, la distinci贸 a tota una traject貌ria vinculada al m贸n de l鈥檈sport ha estat per a 脌ngel Sastre Sastre, nascut a Palma l鈥檃ny 1955. Sastre ha dedicat la vida a l鈥檈sport, concretament al Palau Municipal d鈥橢sports i a l鈥橧nstitut Municipal de l鈥橢sport (IME) de l鈥橝juntament de Palma, on treballa des de l鈥檃ny 1976 i des d鈥檕n ha participat en l鈥檕rganitzaci贸 de nombrosos esdeveniments de primer nivell.

32390226040_a9ab063a86_b32617147132_546138def3_b

 

Comentarios cerrados