LISA, VICTORIA, LUCÍA, XUE SAURA, ADA GRACIELA y CELIA, en el recuerdo de todos este domingo en Son Malferit

25 noviembre 2016 | Por lorenzo | Categoria: Fútbol de 2B

h06a1543La plantilla ha presentado esta mañana las camisetas con los 6 nombres de las 6 víctimas mortales inocentes por violencia machista este 2016, el peor dato desde que en 2003 se empezaran a registrar estadísticas en nuestra comunidad autónoma.

Los jugadores disputarán el partido con los nombres de LISA, VICTORIA, LUCÍA, XUE SAURA, ADA GRACIELA y CELIA. El club ha solicitado el permiso pertinente a la Federación de Fútbol de les Illes Balears, que a su vez, ha hecho la consulta a la Federación Española, quien ha autorizado esta iniciativa.

El C.D. Atlético Baleares quiere ser un club que transmita los valores de tolerancia cero con la violencia de género.

Joan Vich: “Creo que es un acto muy emotivo y sensible de cara a todas las mujeres, a toda la gente. Sería muy especial también dedicarle la victoria a ellas”

Guillem Vallori: “A nivel social sabemos que somos un referente y queremos reivindicar que no haya más muertes por violencia de género. Esperamos no volver a llevar ninguna camiseta el año que viene”

Isabel Llinàs: “Que lleven el nombre de las 6 mujeres fallecidas es un hecho importante por la implicación y el compromiso de l’Atlètic Balears. El club ha dado un paso adelante”

 

Pacto Social

Además de eso, el club se adherirá en los próximos días al Pacto Social contra la Violencia Machista, impulsado por el Govern de les Illes Balears, y lo presentará próximamente, en un acto conjunto con el Institut de la Dona. Lo hará mediante la campaña www.reaccionem.com  El futbol base del club recibirá charlas para que los más pequeños sean educados en las mejores conductas de respeto y tolerancia. La directora del Institut de la Dona ha confirmado su asistencia al partido para dar apoyo a esta iniciativa.

 

Minuto de silencio

Antes del encuentro, el campo guardará un respetuoso  minuto de silencio por las 6 mujeres fallecidas y también por el deportista recientemente fallecido por muerte súbita, José Ortiz. Se entregará a su mujer un ramo de flores, quien ha pedido recogerlo con uno de los mejores amigos de José Ortiz, el histórico balearico Andreu Llistó. El minuto de silencio también servirá para recordar la pérdida de la abuela del jugador Biel Guasp.

 

Testimonio

Los jugadores del primer equipo, han escuchado el testimonio directo de una mujer, Isabel Llinàs (ex director de l’Institut de la Dona) que sobrevivió a un ataque de su expareja, para que conozcan de primera mano esta lacra y ayuden concienciando como referentes del deporte, a todos los que les admiran.

COMUNICAT DE PREMSA / CD. ATLÈTIC BALEARS-VIOLÈNCIA DE GÈNERE LISA, VICTORIA, LUCÍA, XUE SAURA, ADA GRACIELA i CELIA, en el record de tots aquest diumenge a Son Malferit  Els capitans Esteban i Joan Vich han presentat aquest matí les camisetes amb els 6 noms de les 6 víctimes mortals innocents per violència masclista aquest 2016, la pitjor dada des que el 2003 es comencessin a registrar estadístiques en la nostra comunitat autònoma. Els jugadors disputaran el partit amb els noms de LISA, VICTORIA, LUCÍA, XUE SAURA, ADA GRACIELA i CELIA. El club ha sol·licitat el permís pertinent a la Federació de Futbol de les Illes Balears, que al seu torn, ha fet la consulta a la Federació Espanyola, que ha autoritzat aquesta iniciativa. El C.D. Atlètic Balears vol ser un club que transmeti els valors de tolerància zero amb la violència de gènere.  Joan Vich: «Crec que és un acte molt emotiu i sensible de cara a totes les dones, a tota la gent. Seria molt especial també dedicar-li la victòria a elles « Guillem Vallori: «A nivell social sabem que som un referent i volem reivindicar que no hi hagi més morts per violència de gènere. Esperem no tornar a portar cap samarreta l’any que ve « Isabel Llinàs: «Que portin el nom de les 6 dones mortes és un fet important per la implicació i el compromís de l’Atlètic Balears. El club ha fet un pas endavant « Pacte SocialA més d’això, el club s’adherirà en els pròxims dies al Pacte Social contra la Violència Masclista, impulsat pel Govern dels Illes Balears, i el presentarà pròximament, en un acte conjunt amb l’Institut de la Dona. Ho farà mitjançant la campanya www.reaccionem.com.

El futbol base del club rebrà xerrades perquè els més petits siguin educats en les millors conductes de respecte i tolerància. La directora de l’Institut de la Dona ha confirmat la seva assistència al partit per donar suport a aquesta iniciativa.

Minut de silenci Abans de la trobada, el camp guardarà un respectuós minut de silenci per les 6 dones mortes i també per l’esportista recentment mort per mort sobtada, José Ortiz. Es lliurarà a la seva dona un ram de flors, que ha demanat recollir-lo amb un dels millors amics de José Ortiz, l’històric balearico Andreu Llistó. El minut de silenci també servirà per recordar la pèrdua de l’àvia del jugador Biel Guasp. TestimoniEls jugadors del primer equip, han escoltat el testimoni directe d’una dona, Isabel Llinàs (exdirector de l’Institut de la Dona) que va sobreviure a un atac de la seva exparella, perquè coneguin de primera mà aquesta xacra i ajudin conscienciant com a referents l’esport, a tots els que els admiren.

h06a1430 h06a1450 h06a1465 h06a1537

 

Carlos Hernández
 Jefe de comunicación y prensa

Comentarios cerrados