L’IME impulsa la vida activa amb el nou programa “Nordic walking saludable”

31 octubre 2016 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

nordic-walkingAquest projecte es treballa conjuntament amb la Direcció General de Salut Pública i Participació

 

. L’Institut Municipal de l’Esport (IME), amb la col·laboració de la Direcció General de Salut Pública i Participació, organitza vuit jornades d’iniciació al nordic walking saludable, que tindran lloc a diferents barris de Palma amb el punt de sortida des dels centres de salut. És una activitat completament gratuïta, i l’organització posa al servei de les persones interessades el préstec de bastons.

 

Un dels principals objectius del programa “Nordic walking saludable” és acostar els ciutadans a una activitat sana i incorporar-la al seu dia a dia, per a millorar a curt termini la seva qualitat de vida donant-los eines per a adquirir hàbits saludables. És una activitat molt apropiada per a tots els grups de població, fàcil d’aprendre i que aporta nombrosos beneficis per a la salut, a nivell fisiològic, psicològic i social.

cartel_a3_jornadassaludable

El programa s’iniciarà amb dues rutes pilot, que es duran a terme durant els mesos de novembre i desembre, i que són les següents:

 

  • Ruta Nou Llevant: dissabte 5 de novembre a les 10 h. El punt de trobada serà al Centre de Salut Emili Darder; la Soledat. Carrer de Puerto Rico, 8. La jornada informativa de l’activitat es durà a terme divendres dia 4 de novembre a les 9.30 h al mateix centre de salut.

 

  • Ruta S’Escorxador: dissabte 3 de desembre a les 10 h, el punt de trobada serà al centre de salut S’Escorxador.

 

A partir del mes de gener s’ampliarà aquesta proposta amb 6 noves rutes als diferents barris de Palma, apropant els diferents centres de salut a aquesta modalitat esportiva que contribueix a la vida activa dels ciutadans. En aquest sentit, la tinenta de batle d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll, ha subratllat que “aquest programa és una eina social i de salut que dóna als ciutadans l’oportunitat d’incorporar l’activitat física a la seva rutina diària de manera senzilla i dins el seu entorn habitual”.

 

Les persones interessades poden dirigir un correu electrònic a nordicwalking@palma.es o es poden inscriure a l’inici de la activitat.

 

Èxit de participació del programa d’estiu de nordic walking

 

Cal recordar que durant els mesos d’estiu l’IME va desenvolupar el programa “Nordic walking a la fresca”, que incloïa quatre jornades que es varen realitzar entre els mesos de juny i setembre prop de la mar.

 

Les jornades d’estiu varen tenir una gran acollida per part dels palmesans i palmesanes de tots els grups de població. Gairebé 400 persones formaren part de l’activitat, i la més nombrosa fou la ruta de Can Pastilla a la Platja de Palma, a la qual es varen inscriure 110 persones.

 

Premsa Ajuntament de Palma

Comentarios cerrados