Uns 10.000 corredors ompliran el Passeig MarĂ­tim i els carrers del casc antic diumenge dins la Palma de Mallorca Marathon

14 octubre 2016 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

marato-1Uns 10.000 corredors ompliran el Passeig Marítim i els carrers del cas antic aquest diumenge dins la Palma de Mallorca Marathon, una competició que ha estat presentada avui per la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll; el gerent de Palma 365, Pedro Homar; el president de l’Agència de Turisme, Pere Muñoz; el director del Centre d’Institucions de Caixabank, Hilario Llabrés, i el director de la prova, David Thompson.

 

Susanna Moll ha destacat que l’Ajuntament dóna tot el suport logístic a aquesta cita esportiva per tal d’assegurar la normalitat i que sigui un èxit. “Així, des de l’Institut Municipal de l’Esport aportem personal especialitzat en esports i també donam completa cobertura en matèria de seguretat i neteja, a través de la Policia Local i d’Emaya”.

marato-2

La regidora d’Educació i Esports ha destacat la importància que Palma sigui l’escenari de grans esdeveniments esportius internacionals, que l’any passat va atraure a corredors de més de 40 nacionalitats. “Aquestes cites ens projecten  a nivell nacional i internacional; afegeixen alternatives al turisme tradicional i contribueixen a desestacionalitzar la nostra oferta”.

 

En aquesta aspecte ha coincidit amb el director de l’Agència de Turisme de les Illes Balears, Pere Muñoz, qui ha manifestat la importància que la iniciativa privada assoleixi, amb el suport institucional, aquests esdeveniments perquè contribueixen a promocionar la campanya d’hivern. “Tenim un entorn i unes condicions climàtiques difícils d’igualar per a proves d’aquest tipus i així contribuïm a allargar la temporada i les contractacions dels treballadors”.

 

Per la seva part, David Thompson, director de la Palma de Mallorca Marathon ha explicat que la participació ha augmentat un 15% respecte de l’any passat especialment per part dels mallorquins i del col·lectiu nòrdic. L’objectiu és arribar als 15.000 participants abans del 2020.

 

La prova permet participar en les distàncies de 10, 21 i 42 kilòmetres en un circuit totalment urbà que esta homologat oficialment per la Federació Internacional d’Atletisme i que forma part del calendari de l’Associació Internacional de Maratons.

 

El 40% dels aproximadament 10.000 participants són dones, el 20% dels corredors elegeixen el marató i el 55%, la mitja marató. L’edat mitjana és de 48 anys, el 45% són alemanys i el 20%, anglesos. Uns 2.000 nins i nines participaran en l’Obra Social La Caixa Palma Kids Run.

 

Els organitzadors han previst activitats d’animació en el circuit per als corredors i també hi ha una oferta paral·lela com la breakfast run; la festa post marató, la marató expo, el pintxo solidari en favor de la Fundació Vicente Ferrer, el mercat gastronòmic Sant Joan i la marató de fotos.

 

S’ha de recordar que amb motiu de la competició el diumenge 16 se produiran les següents restriccions de trànsit:

  • Passeig MarĂ­tim, des de Porto Pi fins a l’Avinguda Antoni Maura. AccĂ©s tancat des de les 00 a les 14.00 hores
  • Trams Passeig MarĂ­tim des d’Antoni Maura fins a Costa del Gas:
    • DirecciĂł Andratx: AccĂ©s tancat de 00 a 18.00 hores.
    • DirecciĂł Aeroport: AccĂ©s tancat de 00 a 16.00 h.
    • Centre de Palma: AccĂ©s tancat de 30 a 15.00 h.

Premsa Ajuntament Palma

Comentarios cerrados