1.100 persones participen a la I Marxa per Igualtat Nordic Walking Ciutat de Palma

13 marzo 2016 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

.20160313_105606– Èxit de la primera ediciĂł de la Marxa per la Igualtat – Nordic Walking Ciutat de Palma, a la qual ha participat 1.100 persones inscrites i uns centenars d’espontanis que s’han sumat a la marxa que, organitzada per l’Ajuntament de Palma i l’Institut Municipal de l’Esport, pretĂ©n visibilitzar l’esport femenĂ­.
AixĂ­ a la marxa han participat entre d’altres les esportistes Blanca Gil (Millor jugadora del mĂłn 2005, 2007 i 2008 de waterpolo), Lorena Homar (Campiona de nataciĂł, diploma paralĂ­mpics als JJOO Londres 2012) i Esther Morales (Campiona de nataciĂł, tres bronzes paralĂ­mpics a Atenes 2004 i PequĂ­n 2008). Totes tres han llegit el manifest per la igualtat i la participaciĂł de la dona en l’esport del Consejo Superior de Deportes. Abans de la sortida, s’ha llegit tambĂ©, a cĂ rrec de la directora general d’Igualtat de Palma, LucĂ­a Segura, un manifest del Consell de Dones de Palma defensar “un major nombre de dones implicades en tots els aspectes de l’activitat fĂ­sica i l’esport: la direcciĂł i la gestiĂł, l’entrenament, l’arbitratge, el periodisme, la formaciĂł, la recerca i la prĂ ctica esportiva”
Un total d’onze quilĂČmetres per a tots els pĂșblics des de Cort fins al Palma AquĂ rium: tot i que tambĂ© es podia fer nomĂ©s fins al Molinar (3,3 km.), o fins al Carnatge (7 km.), on hi havia tambĂ© punts d’arribada amb avituallament.
Aquesta activitat participativa forma part del programa d’actes de PalmaDona, “amb l’objectiu de potenciar i visibilitzar l’esport femenĂ­ a tots el nivells a la nostra ciutat”, ha explicat la regidora d’Esport de Palma, Susanna Moll, mentre el regidor d’Igualtat, Aligi Molinar ha destacat que “encara hi ha moltes coses que reclamar en matĂšria d’igualtat entre homes i dones, i per a aixĂČ necessitam a tota la societat per fer passes efectives”.
MĂ©s de 80 persones han col·laborat com a voluntĂ ries en l’organitzaciĂł i animaciĂł de la marxa, per a la qual el Consell de Mallorca i les associacions de Nordic Walking han posat bastons de marxa a disposiciĂł dels inscrits. A mĂ©s, els participants han pogut prendre de forma gratuĂŻta el bus de l’EMT presentant el seu dorsal, i han disposat d’una hora gratuĂŻta al pĂ rquing del Parc de la Mar. A l’arribada al Palma AquĂ rium hi havia activitats d’animaciĂł per a tots els pĂșblics.

 

Gabinet de ComunicaciĂł

Ajuntament de Palma

Comentarios cerrados