Carme Riera, Brigitte Yagüe, Pascual de Cabo, Sonrisa Médica i Victòria Ferrer i Esperança Bosch, Medalles d’Or de la Ciutat‏

5 noviembre 2015 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

picL’equip de Govern municipal proposarà al Ple ordinari de novembre, previst per al dia 26, la convocatòria del Jurat d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Palma per tal d’aprovar la proposta de concessió de les Medalles d’Or de la Ciutat a l’escriptora Carme Riera, l’esportista Brigitte Yagüe, el pintor Pascual de Cabo, l’entitat Sonrisa Médica i a les investigadores d’estudis de gènere  Victòria Ferrer i Esperança Bosch.

 

L’equip de Govern municipal ha destacat que la proposta per a les cinc medalles, que seran lliurades el proper 31 de desembre durant els actes de la Festa de l’Estendard, «són fruit del consens obtingut entre totes les forces polítiques representades al Ple de l’Ajuntament «.

 

Carme Riera – Carme Riera (Palma, 1948) és escriptora, guionista i assagista. És l’autora de “Te deix, amor, la mar com a penyora”, “Dins el darrer blau” o “Temps d’innocència”, entre molts altres. És doctora en Filologia hispànica i exerceix de professora universitària. És membre de la Real Academia Española (RAE) i de la Real Acadèmia de Bones Lletres. Des del juny de 2015 és la presidenta de CEDRO, l’entitat que gestiona els drets dels autors, editors i periodistes. Li acaben d’atorgar el Premio Nacional de las Letras 2015.

 

Brigitte Yagüe – Brigitte Yagüe Enrique (Palma, 15 de març de 1981) és lluitadora de taekwondo de la categoria de pes mosca. Acaba d’anunciar la seva retirada de la competició. Ha aconseguit, entre d’altres, tres ors, dues plates i un bronze en els Campionats del Món, així com quatre ors, una plata i un bronze en els Campionats d’Europa. Als Jocs Olímpics de Londres 2012 aconseguí la medalla de plata.

 

Sonrisa Médica – Associació sense ànim de lucre que va néixer el 1994 i que cerca apropar l’humor i l’alegria als hospitals públics de Mallorca. Un equip de 13 pallassos professionals s’encarrega de transformar l’entorn sanitari en col·laboració amb el personal dels hospitals perquè l’estança dels més petits no sigui tan dura.

 

Victòria Ferrer i Esperança Bosch – Ambdues són professores de la Universitat de les Illes Balears i membres del Grup d’Investigació competitiu ‘Estudis de gènere’. Esperança Bosch és professora titular de psicologia bàsica i Victòria Ferrer, de Psicologia Social. Bosch és directora del Màster Universitari en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere i Ferrer, la coordinadora. Ambdues coordinen i treballen en projectes d’investigació d’àmbit nacional i autonòmic sobre violència de gènere contra les dones.

 

Pascual de Cabo – Pascual de Cabo (Alicante, 1952) és un pintor conegut pels paisatges, retrats, bodegons, abstraccions i els seus homenatges a Velázquez. Ha exposat a ciutats com Palma, Sevilla, Barcelona, Madrid, València, Nova York, Augsburgo, Munic, El Salvador o Kiev.

Comentarios cerrados