El Govern ret homenatge a Brigitte Yagüe per la seva trajectòria esportiva

30 octubre 2015 | Por lorenzo | Categoria: Polideportivo

12189874_10153073840946059_1338828282911271021_nLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha rebut al Consolat de la Mar a la medallista olímpica Brigitte Yagüe (Palma, 15 de març de 1981) per retre homenatge a la seva trajectòria esportiva després que el passat 20 d’octubre la taekwondista anunciés la seva retirada de l’alta competició.

A l’acte de reconeixement, la presidenta Armengol ha lliurat una placa commemorativa a l’esportista balear com a distinció al seu recorregut professional. Yagüe ha aconseguit, en l’especialitat del pes mosca, un ampli palmarès de medalles: plata en els Jocs Olímpics de Londres de 2013, sis medalles en Campionats del Món de Taekwondo (3 d’or, 2 de plata i 1 de bronze) i sis medalles en Campionats d’Europa de Taekwondo (4 d’or, 1 de plata i 1 de bronze).

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que Brigitte Yagüe ha donat “una lliçó de superació i sacrifici; el seu esperit de lluita ha estat un motor que mai ha defallit. Fins i tot, en el moment de prendre la decisió més dolorosa al món de l’esport, la retirada, ho ha fet amb el cap ben alt”. Armengol també ha agraït a Yagüe “la il·lusió entregada a la pràctica de l’esport. Ens ha encoratjat, ens ha inspirat i ha contribuït, amb les victòries i el sacrifici, a fer de les Illes Balears una terra de campions.”

Per part seva, Yagüe ha agraït tot el suport que ha rebut d’ençà que el passat 20 d’octubre anunciés la seva retirada de la competició d’alt nivell. “És molt satisfactori sentir a prop a les institucions en el moment de la retirada, després de molts anys d’esforç i dedicació a l’esport”, ha dit Yagüe.

En la seva intervenció, l’esportista ha constatat que «les institucions de les Illes Balears sempre han treballat per i per a l’esport, el que ha estat una peça clau de tots aquests grans èxits. Jo vull agrair aquest suport institucional, en nom de tots els esportistes de les illes».

A l’homenatge a Brigitte Yagüe també hi han assistit la consellera de Transparència, Participació i Cultura, Esperança Camps; el conseller de Presidència, Marc Pons; el director general d’Esports, Carles Gonyalons; la directora insular d’Esports, Margalida Portell; el gerent de l’IME, José Maria González, i la delegada del Govern, Teresa Palmer, entre altres autoritats. També hi han estat presents altres esportistes de primer nivell de les Illes Balears com és el cas de la nedadora Marga Crespí, bronze als Jocs Olímpics de Londres de 2012.

Comentarios cerrados